Özak Tekstil işçisi kadınlar EMEP’li kadınların dayanışma mektubunu okudu
Antalya’dan Emek Partili kadınlar direnişteki Özak Tekstil işçileriyle dayanışmak için kendi elleriyle örtü işledikleri bir örtü ve dayanışma mektubu gönderdi.

Antalya’dan Emek Partili kadınlar Özak Tekstil işçisi kadınlarla dayanışmak için kendi elleriyle örtü işledi. İşledikleri örtüyü ve dayanışma kartlarını direnişteki kadın işçilere gönderen EMEP’li kadınların mektubu da direniş alanında okundu. Mektubu okuyan işçiler ise dayanışmadan güç aldıklarını söyledi. Emek Partili kadınların Özak Tekstil işçilerine gönderdikleri mektup şöyle:

“Sevgili Özak İşçileri;

İşçilerin örgütlenmesini engelleyecek her türlü yola başvurulan bu kapitalist düzende tek kurtuluş işçi sınıfının örgütlenmesidir.

Kapitalist düzen içinde sıkıştırılan, robotlaştırılan işçiler, günlük iş hayatı dışında bir yaşam sürdüremeyecek hale geldi. Patronlar, daha zengin olsunlar diye pandemide, depremde, selde işçiler hep fabrikalarda olmak zorunda kaldı. Her anı fırsat bilen sermaye, işçi maaşlarından kırpa kırpa zengin olma derdinde. Enflasyon artınca, faizler artınca, ekonomik kriz olunca, her ne oluyorsa ve her ne olacaksa ilk göze batan personel giderleri oluyor. Lüks yaşamlarından gram eksiltmeyen patronlar, çözümü işten çıkartmalarda, maaş geciktirmelerinde, düşük zamlarda görüyorlar. İşçiler ne yaşıyor, çocukları nasıl büyüyor, sosyal bir yaşamları var mı? Umurlarında bile değil. Onlar istiyorlar ki işçi benim emir kulum, ekmeğini ben veriyorum, istediğim gibi hükmederim. Ölmesinler ama doymasınlar da.

‘ÖZ İPLİK-İŞ, ÖZAK TEKSTİL’DE İŞÇİLERE BASKI YAPIYOR’

Asgari ücretin gıdaya bile yetmediği günümüz koşullarında, Türk-İş pazarlığı, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıkladığı 14 bin 25 liradan başlatacağını duyurdu. Hangi işçinin onayını alarak duyurdu. Patrondan yana olan sendika, utanmadan açıklama yapıyor. Yine patrondan yana olan Öz İplik-İş, Özak Tekstil’de işçilere baskı yapıyor. Özak Tekstil işçileri, bu düzenin böyle gitmeyeceğini tüm Türkiye’ye ve sermayeye gösterdi. BİRTEK-SEN ise bir sendikanın, işçi sınıfının sendikasının nasıl olabileceğini tüm Türkiye’ye gösterdi. Özak Tekstil işçilerinin sendikal örgütlülüğünü destekliyoruz.

‘HAKLI MÜCADELENİZİ SELAMLIYORUZ’

İşçiler olmadan fabrikaları çalışmayacak, üretim yapamayacak olan patronlara haddini yine işçi sınıfı veriyor. Özak Tekstil direnişi, işçiler birlik olduğunda kimlerin yüreklerine korku salındığını gösteriyor. Özak Tekstil direnişi tüm işçilerin direnişidir. İnsanca yaşamak isteyen Özak işçilerinin yanındayız, haklı mücadelenizi selamlıyoruz.

Patronlar yenilecek, işçi sınıfı kazanacak!”


İlgili haberler
Özak Tekstil işçilerinin direnişi 16'ncı gününde|...

Urfa’da Özak Tekstil işçileri sendika hakkı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle direni...

ÖZAK İŞÇİSİ KADINLAR: ‘Onların tehditleri varsa bi...

Bugün gelinen noktada direnişlerine devam ediyor işçiler. Jandarma baskılarına, gözaltı, tehditlere...

Ülkenin dört bir yanından Özak Tekstil işçileriyle...

Sağlık işçilerinden metal işçilerine, mahallelerden semtlere kadınlar, direnişte olan Özak Tekstil i...