Özak Tekstil direnişinde 8. gün | Gözaltına alınan BİRTEK-SEN yöneticisi serbest bırakıldı
Özak Tekstil işçilerinin mücadelesi 8'inci gününde sürerken fabrikaya giden yolu kapatan jandarma, BİRTEK-SEN Örgütlenme Uzmanı Deniz Kar'ı gözaltına aldı. Kar ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı.

Urfa OSB’de bulunan Özak Tekstil’de mobbinge, hakaretlere, tehditlere ve kölece çalışma koşullarına karşı yetkili sendika Öz İplik-İş'ten istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başlayan ve işten atmalar üzerine direnişe geçen işçilerin mücadelesi sekizinci gününde devam ediyor.

İşçilerin direnişi başladıktan sonra Şanlıurfa Valiliği, 29 Kasım'dan 3 Aralık'a kadar kentteki eylem ve etkinleri yasaklamış, jandarma da kararı gerekçe göstererek 29 Kasım'da işçilere müdahale edip BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ile sendika temsilcileri Çayan Dursun ve Mazlum Ayçiçek’i gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar aynı akşam serbest bırakılmıştı.

Eylem yasağı bittiği halde bugün yine fabrika önüne gitmek isteyen işçiler jandarma engeliyle karşılaştı. Fabrika önüne giden yol jandarma tarafından yine kapatıldı. İşçiler, jandarma barikatının açılmaması üzerine 1. OSB'de bulunan kavşağı trafiğe kapattı.

GÖZALTINA ALINA SENDİKAÖRGÜTLENME UZMANI DENİZ KAR SERBEST BIRAKILDI
İşçilere müdahale eden jandarma, BİRTEK-SEN Örgütlenme Uzmanı Deniz Kar'ı gözaltına aldı. Gözaltı sırasında bir işçi de itilerek yere düşürüldü. Kar, ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı.

BİZİ KÜFÜRLERLE KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYORLAR, DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Özak Tekstil direnişçisi kadın işçiler şunları söyledi:

“Jandarmalar bize karşı barikat kurmuştu. İŞKUR’dan ya da başka yerden gelen elemanları içeriye alıyor, bizi hiçbir şekilde içeri almıyorlar. Sendika Temsilcimiz Deniz Kar buna tepki gösterdiği için sürükleyerek gözaltına aldılar. Ayrıca jandarmalar küfür ediyor buradaki arkadaşlarımıza. Deniz arkadaşımızın geri bırakılmasını istiyoruz.

Bize küfürler ediyorlar, ağzı alınmayacak laflar söylüyorlar sırf bizi kışkırtmak için, ama biz hâlâ buradayız, direnmeye devam ediyoruz ve direnmeye devam edeceğiz.

İlgili haberler
Ülkenin dört bir yanından Özak Tekstil işçileriyle...

Sağlık işçilerinden metal işçilerine, mahallelerden semtlere kadınlar, direnişte olan Özak Tekstil i...

Özak’ta işten atılan kadın işçi yazdı: Futbolcuydu...

Özak Tekstil’de işten atılan ve arkadaşları ile birlikte direnişe geçen Seher Gülel daha önce futbol...

ÖZAK İŞÇİSİ KADINLAR: ‘Onların tehditleri varsa bi...

Bugün gelinen noktada direnişlerine devam ediyor işçiler. Jandarma baskılarına, gözaltı, tehditlere...