Osmaniye vekil adayı Elataş'tan AFAD kolilerinin seçim malzemesi olarak kullanılmasına tepki
Emek Partisi'nin Yeşil Sol Parti listesinden Osmaniye Milletvekili Adayı Seren Elataş AFAD kolilerinin Yanık'ın seçim aracının içinde görüntülenmesine tepki gösterdi.

Dün AKP'nin Osmaniye adayı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın propaganda aracında AFAD kolileri görüntülendi. Bakanlık görevlerinden istifa etmeden milletvekili adayı olan AKP'li bakanlar seçim yarışında devlet imkanlarını kullanmakla eleştirilirken depremzedeler için hazırlanan kolilerin seçim çalışmalarının bir parçası haline getirildiği gerekçesiyle Derya Yanık sosyal medyada gündem oldu.
Emek Partisi'nin Yeşil Sol Parti listesinden Osmaniye Milletvekili Adayı Seren Elataş AFAD kolilerinin Yanık'ın seçim aracının içinde görüntülenmesine dair açıklama yaptı. "Krizin fatırasını halka ödeten üstelik enkaz altında kalanları göz göre göre ölüme terk eden, depremzedeye bir çadır bile veremeyen, iki aydan fazla zaman geçmesine rağmen konteyner tedarik etmeyenh bir iktidar var karşımızda" diyen Elataş, Bakanlığın imkanlarının AKP'nin seçim kampanyası için kullanılmasının yanında halkın depremzedeler için topladığı ihtiyaç malzemelerinin Yanık'ın seçim kampanyası için kullanılmasını eleştirdi.

Toplanan deprem vergilerinin emekçi halkın yararına kullanılmadığını hatırlatan Elataş, deprem sürecinde halkın dayanışması ile depremzedelerin yaralarının sarıldığını söyledi. Ancak bu dayanışmaya devlet tarafından engellenmek istemesinin bir örneği olan depremin ardından 37. günde Hatay İskenderun'da Mustafa Kemal Mahallesinde çadırkentteki sendikalar ve gönüllülerle birlikte kurduğumuz kadın, çocuk, etkinlik çadırlarımızın kaldırılmasına da değindi: "Yanımızda devlet kurumlarını değil, gönüllülerin yardımlarını, kurduklşarı çadırları gördük. Ekmek ve Gül'ün İskenderunda gönüllü kadınların sendikalarla birlikte kurduğu dayanışma çadırları AFAD tarafından zorla kaldırıldı." Elataş Osmaniye halkını başta deprem vergileri olmak üzere ödedikleri vergilerin hesabını sormaya, oy kullanırken tüm bunları göz önünde bulundurmaya çağırdı.

DERYA YANIK: 'BİLGİM YOK'

Derya Yanık eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, aracındaki AFAD kolilerinden haberdar olmadığını ileri sürerken şu ifadeleri kullandı: "Sosyal medyada dün akşam itibarıyla paylaşıma sokulmasıyla haberdar olduğum görüntülerdeki durum bilgim ve kontrolüm dışında gerçekleşmiştir. Bu görüntüler referans gösterilerek kamu kaynaklarını kullandığımız iddiası haksız ve mesnetsizdir. Görüntülerin tarafımıza ulaşmasının hemen ardından konu araştırılmış ve AFAD’dan gıda desteği alan depremzede vatandaşların talebini karşılamak ve yardım amacıyla AFAD’dan alınan kolilerin araçla taşındığı bilgisi alınmıştır. Konu tüm detaylarıyla ayrıca araştırılacaktır. Seçim sürecinin ilk dakikasından itibaren son derece açık ve şeffaf bir seçim yürütüyoruz."

İlgili haberler
Evimde yiyecek hiçbir şey yok, kafamda 'aileme yük...

‘Beslenme çantasında bayat simit var’ haberinde yer alan öğrencilerden biri de benim. Bugün sizlere...

AKP seçim beyannamesinde kadınlar-1 | ‘Aile bütünl...

AKP'nin seçim beyannamesi kadınlara ne söylüyor? Beyannamede kadınlar ve kadın hakları nasıl yer alı...

GÜNÜN KİTABI: Annelik mi, kadınlık mı?

Badinter, 'Kadınlık mı, annelik mi' sorusunun kadınlar için nasıl tehditler içerdiğini anlatıyor: Bu...