Ömer Çelik'ten İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Çalışma devam ediyor
AKP MYK’sı sonrası İstanbul Sözleşmesine ilişkin sorulan bir soruya yanıt veren Ömer Çelik, çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

AKP MYK’sı sonrası konuşan Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin konuşması bittiğinde bir gazeteciden gelen soru üzerine İstanbul Sözleşmesine ilişkin açıklama yaptı. Çelik, 'İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin çalışmalar devam ediyor' dedi. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK Toplantısı gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda İstanbul Sözleşmesi sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Onunla ilgili çalışmamız devam ediyor. Biz nezih dille kadınların hakkını ihlal etmeden söylenenleri takip ediyoruz. Kadını korumak ve güçlendirmekle ilgili yaklaşımla aileyi korumak arasında bir çelişki görmüyoruz. AK Parti aynı zamanda Türkiye'nin en güçlü siyasi hareketidir. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından önce kadının kamusal alana çıkarılması kötü durumdaydı.

Esas amacımız hem kadını korumak ve güçlendirmek hem de aile kurumunu güçlü tutmak. Türkiye kendi tezini ortaya koyabilecek, kendi hukukunu üretebilecek yeteneğe sahiptir. Bütün kadın örgütlerindeki arkadaşlarımızın görüşlerine açığız. Bu süre içerisinde Cumhurbaşkanımız partimizin yıldönümünde yine söyledi. Bizi üzen şey kadınlarımıza yönelik hakaret dili kullanılmasıdır. Bunun herhangi bir şekilde izahı olmaz. İkincisi hem sözel hem de fiziki açıdan çok sayıda üslup kullanan kişilerin olduğunu görüyoruz. Bu çok üzücü bir şeydir. Toplumda kadınların verdiği mücadelede, siyasetin verdiği mücadelede çok aşama kaydedilmiştir.”

İstanbul Sözleşmesine ilişkin rapor hazırlığı sorusunu ise Çelik şöyle yanıt verdi: “Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor devam ediyor, Cumhurbaşkanımıza sunulduğunda paylaşılacaktır”

ÖMER ÇELİK KONUŞURKEN KADINLAR SOKAKTA "TARTIŞMA, UYGULA" DEDİ

Ömer Çelik'in kamuoyuna açıklama yaptığı saatlerde kadınlar İzmir ve Ankara'da "İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmeyeceğiz! Haklarımız ve hayatımız pazarlık konusu değil, İstanbul Sözleşmesi'ni uygula" demek için sokaktaydı.



İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanyası çağrısıyla düzenlenen forumda sözleşmenin kadına şiddetin, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu olduğunu söylediği anımsatılarak “Kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik ve ev içi şiddetin önlenmesine dair 81 madde içeren sözleşmenin her bir maddesi hayatlarımızın teminatıdır” denildi.

İlgili haberler
Kadınlar, AKP MYK’sınde gündeme gelmesi beklenen İ...

Kadın örgütleri, İstanbul Sözleşmesi'nin AKP MYK'sinde bugün tekrar gündem edilecek olması üzerine #...

İstanbul Sözleşmesi eşit ücret talebimizin de daya...

Kadın erkek eşitliğinin ve hayatın her alanında yaşanan ayrımcılığın engellenmesi sözleşmenin temeli...

İstanbul Sözleşmesi’nde ‘erteleme’, mücadelenin en...

Gazeteci Ayla Türksoy’un hazırlayıp sunduğu programda soruları yanıtlayan Avukat Gülşah Kaya, İstanb...