Oğulları tarafından katledildi, cenazesini kadınlar omuzladı
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde çocukları tarafından katledilen Nazlı Uyanık’ın cenazesini kadınlar omuzladı, cenaze kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, çocukları 25 yaşındaki Sertan Uyanık ile 17 yaşındaki Ö. Uyanık tarafından bıçaklanarak öldürülen 44 yaşındaki Nazlı Uyanık’ın cenazesi yakınları tarafından teslim alınmayınca kimsesizler mezarlığında toprağa verildi.
Geçen pazartesi Karşıyaka Mahallesinde meydana gelen olayda, Nazlı Uyanık, 2 gün önce taşındığı evde 9 bıçak darbesiyle öldürülmüştü.
Bitlis’te eşinden şiddet gördüğü için kadın sığınmaevine yerleşen, ardından İstanbul ve son olarak Devrek’e kaçan Nazlı Uyanık’ı, izini bularak peşinden gelen oğullarının öldürdüğü ortaya çıktı. Kaçarken Ankara girişinde polis tarafından yakalanarak tutuklanan iki kardeşten Sertan Uyanık, annesini kendisinin öldürdüğünü itiraf etti.

CENAZEYE KADIN ÖRGÜTLERİ KATILDI
Otopsi işlemleri tamamlanan Nazlı Uyanık’ın cenazesini ailesinden kimse almadı. Belediye görevlilerinin cenazesini hastane morgundan teslim aldığı Uyanık için ilçe merkezindeki Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Uyanık’ın cenazesi, kadınların omzunda araçtan indirilerek cami avlusuna konuldu. Cenaze törenine, Uyanık’ın anne ve babası ile Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, kitle örgütleri, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı.


BELEDİYE BAŞKANI: TÖRE CİNAYETİ
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ilçe halkı olarak üzüntülü bir gün yaşadıklarını söyleyerek, “Çağ olarak böyle konuları aştık. Ailesiyle anlaşamayan bir hanımefendi, sığınmaevine gitmiş önce, sonrasında da ilçemize gelmiş. Daha 2 günlük misafirken, evlatları tarafından töre cinayetiyle hayatını kaybetti. Üzüntümüz çok fazla. Bunu ben kınıyorum. Olmaması gereken bir olay. Bizim misafirimizdi, hunharca katledilmesi bizleri son derece üzdü. Belediye olarak, ilçe halkı olarak cenazeye sahip çıktık” dedi.

MÜFTÜ: MÜSLÜMANLIKTA ‘TÖRE’ YOKTUR
Devrek İlçe Müftüsü Mahmut Çakır da “Müslümanlıkta ‘töre’ kavramı yoktur. İnsanlar bir cinayet işliyor, ondan sonra da ‘din’ diyor. Ne dini! Böyle din yok. Ben ilçenin müftüsü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı adına söylüyorum. Devletin adına söylüyorum. Kimse yaptığı hatayı, işlediği cinayeti Allah’ın dinine mal edemez. Bu işte töreymiş, bilmem neymiş. Bizim dinimiz töre dini değil. Sevginin bittiği yerde evlilik de biter. Erkek hanımından boşanma hakkına sahiptir. Kadın da eşinden boşanma hakkına sahiptir. Kimse kimseyi zorla tahakküm altında tutamaz. Böyle bir şey yok” dedi.
Uyanık’ın cenazesi sonra Şehir Mezarlığında kimsesizlerin gömüldüğü yerde toprağa verildi.

İlgili haberler
Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...

Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...