Oğlunu kaybeden Hena: Bu direkleri buradan kaldırın
Hena gözyaşları içinde, daha önce de direklerin kaldırılması için şikayet ettiklerini ama hiçbir şey yapılmadığını anlatıyor.

7 yaşındaki Yusuf Khalaf evinin önündeki boş araziye bırakılan beton elektrik direkleri arasında oyun oynarken 3 ton ağırlığındaki direğin üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. 3 katlı bir binanın giriş katında, Yusuf’un ailesinin yaşadığı evdeyiz. İçeride Yusuf’un annesi Hena Elahmed, kardeşleri ve başsağlığına gelen akrabaları var. Evin ortasında bulunan sobanın etrafına toplanmış kadınlar ve çocukların yüzlerinde derin bir acı var.

Hena gözyaşları içinde, daha önce de direklerin kaldırılması için şikayet ettiklerini ama hiçbir şey yapılmadığını anlatıyor. Olay günü ise Yusuf’un oyun oynamaya dışarı gittiğini direklerin üstünde olduğunu görünce kızdığını söylüyor. Yusuf annesi kızınca direklerden inmeye çalışıyor ama olmuyor. Hena ve komşusu kadınlar o direkleri kaldırmaya, Yusuf’u oradan çıkarmaya uğraşıyor ama güçleri yetmiyor.

Elektrik direklerinin etrafında hiçbir koruyucu önlem olmadığı için çocukların doğal bir oyun alanı haline gelmiş olan bu bölge Yusuf’ un ölümünün hemen ardından emniyet şeridiyle çevriliyor. Kardeşleri, komşuları, anne ve babası evden sokağa her çıktıklarında canlarını yakan o manzarayla karşı karşıya kalıyor: Yusuf’un kanının kuruduğu direkler.

Hena Yusuf’un fotoğrafını ve okul kimliğini bir an olsun elinden bırakmadan, “O direkleri oradan kaldırın! Başka çocukların canı yanmasın” diyor.

Görsel: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bir eğitimcinin gözünden mülteci çocuklar

Ülkede siyasetin yaymaya çalıştığı ırkçılık en yoğun şeklinde kendini okullarda gösteriyor. Mülteci...

4 mülteci çocuk öldü | Doğal gazı ödeyemedikleri i...

Esenyurt’ta 4 Suriyeli çocuğun öldüğü evden yoksulluk çıktı. Ailenin doğal gaz faturasını ödeyemediğ...

Mülteci çocukların ardında bıraktığı duraklar...

Düşündüm, aynı acıları metrobüsteki bu çocuk da yaşamıştı. O çocuğun bir anlık kendisini aynada bir...