ODTÜ’lü Kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor: Depremin, şiddetin, baskının karşısında dayanışmamız yaşatıyor
ODTÜ’lü Kadınlar imzasıyla bir araya gelen ODTÜ'lü kadın öğrenciler, ‘Depremin, Şiddetin, Baskının Karşısında Dayanışmamız Yaşatıyor’ sloganıyla bugün saat 20.00’da 8 Mart yürüyüşü gerçekleştirecek.

ODTÜ toplulukları ve bölümlerden kadınlar, ODTÜ’lü Kadınlar imzasıyla talepleri etrafında bir araya gelerek “Depremin, Şiddetin, Baskının Karşısında Dayanışmamız Yaşatıyor” sloganıyla bu akşam saat 20.00’de 5. Yurt önünden başlayacak olan 8 Mart Gece Yürüyüşünde buluşacak. Kadınlar aynı zamanda bugün ve yarın sürecek olan depremden etkilenen kadınlar için hijyen kiti kampanyası başlattı.

ODTÜ’de 8 Mart’ın örgütlenmesi sürecinde çeşitli forumlar ve toplantılar yapan kadınlar, depremin kadınların üzerinde bıraktığı psikolojik ve fizyolojik etkileri tartıştı. Deprem bölgesinde özellikle kadınlar için güvenli alanların oluşturulması ve hijyen koşullarının sağlanması gerektiği konuşuldu. Yurtların ve kampüsün güvenli alanlar haline getirilmesi için gerekli uygulamaların ortaya konması gerektiğini düşünen ODTÜ’lü Kadınlar, üniversitedeki Cinsel Tacizi Önleme Birimi’nin geliştirilmesi ve önleme faaliyetlerinin artması gerektiğini vurguladı. Bunlara ek olarak pandemi döneminde deneyimlenen online eğitimin üniversiteli kadınların özgürlüklerinin kısıtlanmasına ve eğitim hakkına erişememelerine yol açması sebebiyle depremzede öğrenciler başta olmak üzere yüz yüze eğitim koşullarının sağlanmasını talep etti.

ODTÜ’lü Kadınlar her sene olduğu gibi bu sene de 8 Mart hazırlıklarını sürdürüyor. ODTÜ topluluklarından ve bölümlerden kadınlar ODTÜ’lü Kadınlar imzasıyla talepleri etrafında bir araya gelerek “Depremin, Şiddetin, Baskının Karşısında Dayanışmamız Yaşatıyor” sloganıyla 7 Mart saat 20.00’da 5. Yurt önünden başlayacak olan 8 Mart Gece Yürüyüşünde buluşacak.

‘DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN HİJYENİK KİTLER HAZIRLIYORUZ’

 ODTÜ’lü Kadınlar depremden etkilenen kadınlar için dayanışmayı büyüterek ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğunun önerisiyle ihtiyaç listesinde ped, iç çamaşırı, mendil, ıslak mendil, kolonya bulunan bir hijyen kiti kampanyası başlattı. Kampanyada, 7 Mart Salı günü saat 16.00-19.00 ve 8 Mart Çarşamba günü saat 15.00-18.00 arasında 1.yurtta Hatay’a gönderilecek olan hijyen kitlerinin paketlenmesi yapılacağı ifade edildi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali başl...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali bugün ba...

EMAR: Kadın istihdamının yüzde 32,5’i kayıt dışı,...

Her 10 kadın işçiden yalnızca 1’i sendikalı, kayıt dışı istihdamı da dahil edildiğinde kadınlarda ge...

Depremzede Mediha’nın 8 Mart talebi: Huzurla başım...

‘Bizi ihmal öldürdü. Hem önlemediler hem kurtarmadılar. Şimdi bir yılda evleri yapacağım diyorlar am...