ODTÜ’de bir genç kadın kaçırıldı
Ankara 100. Yıl Mahallesinde bir kadının zorla arabaya binerek kaçırıldığı iddia edildi. Tanıklar polise başvurdu ancak polisten “ailesinin başvuru yapması lazım” yanıtını aldılar.

Ankara’da Çankaya ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesinde pazar yeri önünde bir genç kadının zorla araca bindirilerek kaçırıldığı iddia edildi.
Olaya tanık olan ODTÜ öğrencileri polise başvurarak aracın plakası ve genç kadını kaçıran 2 kişinin eşkallerini verdi. Genç kadının durumundan endişe duyan öğrencilere polisin yanıtı ise “kaçırılan kadının ailesinin ya da yakınlarının başvurması gerektiği” oldu ve kaçırılan kadını bulmak için herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi verilmedi.
Öğrenciler ise polisin bu yanıtına tepkili. Öğrenciler, #KızkardeşimNerede? hastagiyle olayı duyurmaya çalışıyor ve genç kadının bulunmasını istiyor.
Olaya tanık olan ODTÜ öğrencileri Ekmek ve Gül’e gönderdikleri video ile olayı anlattı:


BU İLK DEĞİL!
ODTÜ öğrencisi genç bir kadın 2012 yılında, yine Balgat’tan kaçırılıp tecavüze uğramış, canını zor kurtarıp polise gittiğinde karakol karakol gezdirilmişti. Kendisini kaçıranların hal ve konuşmalarından bugüne kadar bu suçu defalarca işlediklerinin ve hatta cinayet işlemiş olduklarının anlaşıldığını söylemişti.

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Genç kadınlar rahatsız: Böyle bir geleceğe mahkum...

Okurken çalışmak zorunda kalmak.. Çalışırken tacize uğramak... Mezun olunca işsiz kalmak... "Bunlar...