Novares Fabrikasında 8 Mart kutlaması
Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu Novares fabrikasında Ekmek ve Gül’ün katılımıyla 8 Mart etkinliği düzenlendi. Kadın işçilerin taleplerini toplu sözleşme süreceine de taşıyacaklarını vurguladı.

Gebze’de kurulu Novares fabrikasında Petrol-İş Sendikası işyeri temsilciliği ile Ekmek ve Gül ortaklığında 8 Mart kutlaması gerçekleştirildi. İki vardiyadan işçilerin katıldığı etkinlikte 8 Mart’ın tarihçesinin anlatıldığı ve farklı kesimlerden kadınların taleplerini söylediği sinevizyonumuz gösterildi.

Petrol-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Sinan Karataş “Kadın işçilerin yüz yıllı aşkındır sürdürdüğü mücadele, bugün devam ediyor. 45’i aşkın kadın işçinin çalıştığı bu işyerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak bizim için çok kıymetli. Sendika işyeri temsilcileri olarak kadın işçilerin taleplerinin arkasındayız, çalışma ve yaşam koşullarının daha iyi hale gelebilmesi için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.


Ekmek ve Gül Editörü Sevda Karaca’nın konuşmacı olduğu etkinlikte kadınların yüz yılı aşkındır sürdürdüğü “Yaşamak için ekmek, ruhumuz için gül” mücadelesinin bugün hangi somut taleplerle devam ettiğini konuşan kadınlar, özellikle çocuk bakım yükünün zorluklarını, artan şiddetin ve çocuk istismarının nedenlerini konuştular.

Kadın işçiler taleplerini toplu iş sözleşmesi sürecine de taşıyacaklar.

İlgili haberler
Gıda-İş Rize’de Çaykur işçisi kadınlarla buluştu

Gıda-İş Sendikası, 8 Mart dolayısıyla Rize’de kadın işçilerle buluştu. Gıda-İş Genel Sekreteri Olcay...

Gıda işçisi kadınlar 8 Mart’ta buluştu

Gıda işçisi kadınlar bir araya geldi; ‘Sendikalaşmak, birlikte hareket etmek, birlikte sokağa çıkmak...

Panayır Mahallesinde 8 Mart buluşması

Bursa Panayır Mahallesinde 8 Mart etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, çalışma hayatında ve günlük...