Müzeyyen Boylu davası 4 Eylül’e ertelendi
Müzeyyen Boylu’yu katleden Mesut Issı’nın duruşması görüldü. Sanık avukatı dosyayı uzatmak isterken, mahkeme heyeti bir sonraki duruşmada mütalaa verilmesine karar verdi.

Boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu’yu katleden Mesut Issı’nın yargılandığı davanın 5’inci duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık Mesut Issı davaya SEGBİS ile hazır edildi. Duruşmaya sanık avukatı Kutbettin Odabaşı, Müzeyyen Boylu’nun annesi Türkan Boylu, avukatları Aslı Pasinli, Serdar Özer, Öykü Çakmak, Sinan Tanrıkulu ve Gizem Miran katıldı.  

ATK: CEZAİ EHLİYETİ TAM
Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumuna (ATK) yazılan müzekkereye cevap verildiği ve verilen cevapta sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Verilen tanık beyanlarına ilişkin sanık Mesut Issı, beyanların eksik olduğunu ve tanıkların kendilerini korumaya dönük ifade verdiğini ileri sürdü. Ayrıca ATK raporuna ilişkin sanık bizzat duruşma salonunda beyanda bulunmak istediğini kaydetti.

SANIK AVUKATINDAN DOSYAYI UZATMA TALEBİ
Sanık avukatı Kutbettin Odabaşı ise dilekçelerine cevap verilmesini ve sanığın yüz yüze ifadesi alınmasını isteyerek şöyle savunma yaptı: “UYAP sistemi üzerinden ATK raporuna ilişkin itiraz dilekçemizi sunduk. Dilekçemiz hususunda bir cevap verilmesini talep ediyoruz. Sanığın sorgusundan sonra deliller toplanacağına ilişkin CMK hükmü bulunmaktadır. Bu nedenle eski hale getirme talebinde bulunduk. Dilekçemizi ayrıntılı olarak belirttiğimiz üzere müvekkil sorguya çekilmemiştir. Bu nedenle öncelikle müvekkilin sorguda yüz yüzelik ilkesi gereği mahkeme huzurunda yapılmasını talep ediyoruz. Adli Tıp raporu hususunda da TCK 32 kapsamında değerlendirme yapılmıştır. Bunun bizce tartışılmasına gerek yoktur. Müvekkil aile hekimidir. Davayı uzatma gibi bir istemimiz bulunmaktadır. Sorgusu yapılmamış bu nedenle yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Müvekkil fiili işlediği andaki durumu önemlidir. Bu yönde değerlendirme yapılmasını talep ediyoruz.”

İDDİA MAKAMI TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINI TALEP ETTİ
İddia makamı gelen yazı cevaplarına bir diyeceklerinin olmadığını belirterek, “Eksikliklerin ikmali ile tutuklu sanığın üzerine atılın suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, isnat edilen suçun CMK/100 maddesinde sayılan katalog suçlardan oluşu nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesi”ni istedi.

SANIK CEZALANDIRILSIN
Boylu’nun annesi Türkan Boylu da sanığın beyanlarını kabul etmediğini, sanığın iftirada bulunduğunu ve cezalandırılmasını istedi.
Avukat Sinan Tanrıkulu ise sanık avukatının taleplerinin reddedilmesini isteyerek sanığın tutukluluk talebinin de reddi talebinde bulundu.

SANIK DURUŞMA SALONUNA GETİRİLECEK
Mahkeme heyeti sanık avukatının dosyanın uzatılması yönünde talebini reddetti. Heyet, dosyanın mütalaasının hazırlanması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına tevdii edilmesine karar vererek, duruşmayı 4 Eylül’e erteledi. Ayrıca mahkeme heyeti sanığın bir sonraki duruşmada hazır edilmesini istedi.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Müzeyyen Boylu davası || ‘Sanık ve avukatı davayı...

Müzeyyen Boylu duruşmasına sanık Mesut Issı ve avukatı Kutbettin Odabaşı mazeret dilekçesi sunup kat...

Müzeyyen Boylu davası başka ile nakledilmek isteni...

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu'yu öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı dava g...

Müzeyyen Boylu’yu öldüren sanık psikolojik sıkıntı...

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olan Avukat Müzeyyen Boylu’yu 11 kurşunla öldüren Mesut Issı hakim...