Müzeyyen Boylu davası || ‘Sanık ve avukatı davayı uzatmaya çalışıyor’
Müzeyyen Boylu duruşmasına sanık Mesut Issı ve avukatı Kutbettin Odabaşı mazeret dilekçesi sunup katılmazken, Müzeyyen Boylu’nun avukatları bunun duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu söyledi.

Boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu’yu katleden Mesut Issı’nın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık Mesut Issı, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü gerekçesiyle duruşmaya katılmazken, avukatı Kutbettin Odabaşı da başka bir davası olduğu için mazeret sunarak katılmadı. Müzeyyen Boylu’nun avukatları Sinan Tanrıkulu, Aslı Pasinli, Zülal Erdoğan, Hatice Demir, Cihan Aydın ve annesi Türkan Boylu duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı Diyarbakır, İstanbul, Batman, Trabzon, Ankara, Bursa, Adıyaman, Bitlis, Adana, Siirt, Antep, Bingöl, Urfa, Mardin Barosundan avukatlar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Remzi Atalay, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri de izledi.

‘BANA YARDIM EDİN’

Duruşmanın başlamasıyla salona giren Müzeyyen Boylu’nun annesi Türkan Boylu, mahkeme heyetine seslenerek, “Bana yardım edin. Bunlar davayı uzatmak istiyorlar” dedi.

Duruşmada Müzeyyen Boylu’nun kaldığı sitenin 3 güvenlik çalışanı Mensur Altın, İbrahim Çiçek ve Halit Aydın tanık olarak dinlendi. Güvenlik çalışanları Mesut Issı’nın belirli periyotlarla çocuklarla görüşmek için siteye geldiğini, tartıştıkları dönemlerde ise Müzeyyen Boylu’nun Mesut Issı’nın siteye alınmaması için kendilerini uyardığını anlattı.

Tanıkların ifadesinin ardından savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

‘MAZERET DURUŞMAYI UZATMAYA YÖNELİK’

Boylu’nun avukatı Remzi Atalay da belgelerdeki aleyhe olan hususları kabul etmediklerini belirterek, “Sanık ve sanık müdafinin mazeret sunması duruşmayı uzatmaya yöneliktir. Sanığın ilk aşamalardan beri beyanlarının tutarlı olmadığı açık. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Avukat Sinan Tanrıkulu da “Uykusuzluk probleminden dolayı bir kişinin 4 ay boyunca tedavi görmesi mümkün değil. 4 veya 8 hafta boyunca ilaç tedavisi uygulanır ardından ilaç tedavisi kesilir. Cezaevi idaresi ve cezaevi doktoru görevlerini kötüye kullanıyor. Hastanede çalışan doktorlar hakkında sanığın hastaneye yatış işlemi yapmalarından dolayı suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz” dedi.

‘KİŞİ VE KURUMLAR HAKKINDA GEREĞİ YAPILMALI’

Avukat Zülal Erdoğan, “Meslektaşımızın mazereti mahkemeyi uzatmaya dönüktür. Dosyada tüm deliller toplandı. Sanık savunma verir ya da vermez mevcut delillerle dosyanın iddia makamına tebliğ edilerek mütalaanın verilmesini talep ediyoruz. Sanık 24 Ekim’den bu yana hastanede yatıyor, bu kadar uzun bir süre hastanede yatırılamaz. Bu bir imtiyazın açık ve net göstergesidir, mahkemenin buna izin vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir dahaki duruşmada hazır olmasını, imtiyaza neden olan kişi ve kurumlar hakkında gereğinin yapılmasını ve yakın duruşma günü verilmesini istiyoruz” dedi

‘MESAJLARIN TAMAMINDA SİSTEMATİK ŞİDDET VAR’

Avukat Hatice Demir ve Avukat Aslı Pasinli de 4 ay akil talebi hususunda beklediklerini kaydederek, mesaj dökümlerinde sistematik şiddete ilişkin somut veriler yer aldığına dikkat çekerek mütalaanın bir an önce alınmasını talep ettiklerini söyledi.

TUBAKKOM adına söz alan avukat Sibel Suiçmez de sanığın yargının ve yasanın bir takım hususlarını kullanarak adaleti katletmeye çalıştığını, sanık ve avukatının adaleti katletmesine izin verilmemesini talep etti.

Avukat Mehmet Emin Aktar da aynı adliye binası içinde sanık avukatının mazeret dilekçesi sunduğunu, bunun görevini kötüye kullanmak olduğunu söyleyerek, sanığın bizzat ya da SEGBİS ile son kez hazır edilmesi talebinde bulundu.

ATK RAPOR HAZIR HAZIRLAYACAK

Verilen aranın ardından mahkeme, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden sanığın tedavisine ilişkin tüm tıbbi bilgi ve belgelerin gönderilmesini isteyerek, gönderilecek raporlar doğrultusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan bilirkişi raporunun alınmasına kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mesut Issı’nın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 23 Mart’ta erteledi.

Kaynak: Jin News

İlgili haberler
Müzeyyen’i koruyamayanlar faili koruyor

Koruma kararına rağmen ayrı yaşadığını eşi tarafından öldürülen avukat Müzeyyen Boylu’nun katili, ye...

Müzeyyen Boylu’yu öldüren sanık psikolojik sıkıntı...

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olan Avukat Müzeyyen Boylu’yu 11 kurşunla öldüren Mesut Issı hakim...

Müzeyyen Boylu davası başka ile nakledilmek isteni...

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu'yu öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı dava g...