Muhasebeci kadınlar: Ülkenin hali hem işimizi hem bizi etkiliyor
Kadın Muhasebeciler Derneği tarafından düzenlenen konferansta hem kadınların çalışma yaşamında karşılaştığı sorunlar hem de hükümetin kadın politikası tartışıldı.

Kadın Muhasebeciler Derneği 5 Mayıs’ta düzenlediği “Kadının Dünü Bugünü ve Cumhuriyetin kadına getirdikleri” başlıklı konferansta, kadınların çalışma yaşamında kadın olmaktan kaynaklı yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı.

Açılış konuşmasını Kadın Muhasebeciler Derneği Başkanı Gülüzar Özev’in yaptığı konferansa, Şair Berrin Taş, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Süreyya Özkan ve Eğitim Sen 3 No’lu Şube Eğitim Sekreteri Meral Gülşen de konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta, kadınların geçmişten bu yana ayrımcılığa uğradığına dikkat çekerken kadınların bugün karşı karşıya olduğu hak gaspları da gündemdeydi. Kadın cinayetlerinin her geçen arttığına, eğitim sisteminin daha okul sıralarından eşitsizliği yaydığına, Meclis gündeminde olan çocuk istismarı ve nafaka düzenlemeleri ile yeni hak kayıplarının yaşanacağına dikkat çeken muhasebeci kadınlar, bu gidişata dur demek için tüm kadınları sorumlu hareket etmeye, bir arada olmaya çağırdı.

Serbest kürsü bölümünde ise, İzmir, Bursa, Edirne, Ağrı, Eskişehir ve diğer illerden gelen kadın muhasebeciler sorunlarını tartıştı.

Kadınlar; muhasebecilik mesleğinin giderek yapılamaz hale geldiğini söylerken; bir yandan angaryaların arttığını diğer yandan ücretlerin ödenmesi konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

Kadınlar ülkedeki sorunların hem çalışma yaşamına hem de kendilerine doğrudan yansıdığını vurgulayarak sorunların çözümü için ortak çalışmalar yapılması gerektiğini söylediler.

İlgili haberler
Cemaatlerdeki kadınlar sorguluyor

Rukiye ve Nazlı Kağıthane’de İsmail Ağa Cemaati’nin sohbetlerine katılan kadınlardan... Öncesinde bi...

Bu hayat kadınların

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği metal işçisi kadınlara dağıttığı bildiriyle; evde, işte, her alanda...

Gıdım gıdım gasp: Dul ve yetim maaşları

Birçok kadının tek güvencesi olan dul ve yetim aylığı ile ilgili neler biliyoruz? Örneğin bu maaş de...


Önceki haber
Gece