Bu hayat kadınların
Kayseri Kadın Dayanışma Derneği metal işçisi kadınlara dağıttığı bildiriyle; evde, işte, her alanda kadınlara çalışmaktan başka bir düzeni reva görmeyen bu değişikliğe ‘hayır’ deme çağrısı yaptı.

Anayasa değişikliği için yapılacak referanduma sayılı günler kaldı. Kadınlar, işçiler, emekçiler, tüm kesimlerin geleceği açısından önemli bir oylama olacak bu referandum. ‘Evet’te de ‘hayır’da da çalışmaların yoğunlaştığı bu sayılı günlerde Kayseri Kadın Dayanışma Derneği üyeleri metal işçisi kadınlara ‘hayır’ bildirisi dağıttı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde metal fabrikası önünde kadın işçilere dağıtılan bildiriye birçok işçiden 'Sonuç hayır olacak’ tepkisi geldi. Bazı işçi kadınlar ise değişikliği bilmediklerini söyledi. Kayseri Kadın Dayanışma Derneği işçi kadınlara şu sözlerle seslendi:

KADINLAR 16 NİSAN’DA NE DEMELİ?
“Kararsız seçmenler arasındaki en büyük çoğunluğun kadınlar olduğu çeşitli anketlerle açıklandı. Birçok kadın da anayasa değişikliği maddelerinin neler olduğunu dahi bilemiyor.
Yorgun argın eve gidip kendimizi mutfağa atıyor ya da evin diğer işlerini yapmak üzere işe koyuluyoruz. Televizyonlarda bazı tartışmalar yapılsa da, çoğunlukla biz iş güçten dinleyemiyoruz. Zaten biz kadınların sorunları için “Nasıl bir anayasa gerek?” diye soran da yok!
Yaşamın birçok alanında; işte, evde biz kadınların görüşlerine değer verilmiyor! Aile içindeki konumumuzdan, çalışma yaşamına, asgari ücretten sendika hakkına kadar birçok konuda tek adama kanun hükmünde kararname yapma yetkisi verilmesi biz kadınlar için ‘HAYIR’lı olmaz.

HAKLARIMIZA GÖZ DİKİLMESİNE ‘HAYIR’
Anayasa değişikliğini yapmak isteyen hükümet, kadınların miras ve boşanma durumunda nafaka hakkını, evlilik birliği içerisinde alınan malların eşit paylaşımını ortadan kaldırmak istiyor. Anayasa değişikliğinde ısrarcı olan hükümet tek gecede yasalar çıkarıyor ve haklarımıza da göz dikiyor.
Eğitim hakkından yeterince faydalanamayan kız çocuklarının 4+4+4 Sistemi ile nasıl eğitim hakkından mahrum kaldığını gördük. Eğitim sisteminin TEK ADAM’a bağlanması biz kadınlar için HAYIR’lı olmaz

GERÇEK EŞİTLİK İÇİN ‘HAYIR’
Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusunda mahkemeler çoğunlukla erkeklerden yana oldu, bağımsız ve tarafsız olmadığını görüyoruz. Yargının TEK ADAM’a bağlanması mahkemelerde hukuk mücadelesi veren biz kadınlar için HAYIR’lı olmaz.
Yasama, Yürütme , Yargının tek kişide toplanması DİKTATÖRLÜK demektir ve demokrasi isteyen biz kadınlar için DİKTATÖRLÜK hiç de ‘HAYIR’lı olmaz.
Bu hayat bizim! Tek adama hayatımızı bırakmayacağız! Bahar biz kadınların elleriyle güzel olacak.
Evde, işte, toplumun her alanında gerçek eşitlik isteyen biz kadınlar için anayasa değişikliğine ‘hayır’ demeliyiz!

İlgili haberler
Canımızı alana kadar çalıştıranlara da tek adamlar...

Sincan OSB’den bir işçi kadın ses veriyor mektubuyla. Hayır demek için çok nedeni var. O ne canı çık...

Kayseri Kadın Dayanışma Derneğinden No filmi göste...

Referandum sürecinde çok konuşulan ve birçok yerde gösterimi yapılan No filmi Kayseri Kadın Dayanışm...