Muğla’da öldürülen Zeynep Şenpınar için kadınlar tepkilerini dile getirdi
Muğla’da öldürülen Zeynep Şenpınar için düzenlenen televizyon programında sendika temsilcileri, üniversite öğrencileri ve kadınlar kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Muğla’da milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından darbedilip bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar için bir televizyonda program düzenlendi. Programda yapılan açıklamalarda sendika temsilcileri, üniversite öğrencileri kadın cinayetlerine tepki gösterdi.  

Zeynep Şenpınar cinayetinin yaşandığı yerde, Muğla Kötekli mahallesinde yapılan açıklamanın ardından karanfil bırakıldı. Yapılan açıklamada ise demokratik kitle örgütleri, sendika temsilcileri, üniversite öğrencileri kadına yönelik şiddet kunusunda görüşlerini bildirdi.

“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”

Programda konuşan Eğitim-Sen Muğla temsilcisi, “Cinsiyet eşitsizliği kadınların katledilmesine neden oluyor ve bizi eğitimden uzaklaştırıyor. 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi uygulanmadığı sürece kadınları kaybetmeyi devam edeceğiz. Özellikle kadın cinayetleri politiktir diyoruz çünkü alınan politik kararlar kadınların öldürülmesine neden oluyor" dedi.

CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban ise “Zeynep hocanın ölümü bu ülkeyi yönetenlerin politikalarının bir sonucudur” derken, Menteşe Kent Konseyi ve Karya Kadın Derneği Temsilcileri de “Zeynep'in davası bizim davamızdır. Katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz. 6284 sayılı yasa uygulansaydı Güleda ve Zeynep şimdi yaşıyor olacaktı.” dedi. Muğla’da özellikle kız öğrencilerin güvende olması için yurtlara ihtiyaç duyduklarını söyleyen temsilciler, “Şiddet mağduru taraf, şikayetini geri çekse, şikayetçi olmasa bile şiddet mağduru kadını korumak devletin ve yetkili birimlerin görevidir, bunu yapmamanın hiçbir mazereti, açıklaması olamaz” dedi.

“DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

CHP Muğla İl Kadın Kolları kadın cinayetlerinde, kadına yönelik şiddette de cezaların caydırıcı olması gerktiğini söyledi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Topluluğu adına konuşan bir öğrenci de, “Adaletin herkese eşit uygulanması gerekiyor. Bu olay bize üniversite yerleşkelerin ne kadar güvencesiz olduğunu tekrar hatırlattı. Biz kadınlar olarak bu erkek zihniyete geçit vermeyeceğiz” dedi. Son olarak ise HDP - HDK Kadın Meclisi üyeleri, “Zeynep'in ölümü bizi çok etkiledi. Bunlar tesadüf değil, kadın düşmanı politikalarının bir sonucudur. Katilleri aklayan bir sistem var. Elbette bununla mücadele edeceğiz ve bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

İlgili haberler
Zeynep Şenpınar’ın arkadaşları: Alışmayacağız, yıl...

Muğla’da ayrıldığı erkek milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar’ın...

Bodrum’da kadınlar Zeynep Şenpınar için bir araya...

Bodrum’da bir araya gelen kadınlar öldürülen Zeynep Şenpınar için basın açıklaması yaparak, “Bir kez...

Zeynep Şenpınar için kadınlar sokakta!

Muğla’da Milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar için kadınlar koro...