Mor Yapımcılar: Adı tacize karışmış isimlere filmlerde yer vermeyeceğiz
Yasak Elma setinde çalışan bir kadının Talat Bulut’un tacizine uğramasının ardından Mor Yapımcılar imza kampanyası başlattı.

FOX TV’de yayımlanan “Yasak Elma” dizisinin setinde çalışan bir kadının, başrol oyuncusu Talat Bulut’un tacizine uğramasının ardından Mor Yapımcılar imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasının metninde “Kamera önündeki ve arkasındaki bütün kadın arkadaşlarımızın yanındayız” mesajı verilirken “Bundan sonra filmlerimizde adı tacize karışmış isimlere yer vermeyeceğimizi kamuoyu önünde açıklıyoruz” denildi.

Mor Yapımcılar tarafından başlatılan imza kampanyasının metni şöyle:

Türkiye sinema sektörüne emek veren yapımcı ve yönetmenler olarak, ülkemizde her alanda olduğu gibi, sektörümüzde de kadın çalışanlara yönelik taciz ve istismar olayları yaşandığını biliyoruz ve setlerimizde bu olayların son ermesi için elimizden geleni yapıyoruz.
Yasak Elma adlı televizyon dizisinin başrol oyuncusu Talat Bulut’un, sette bir kostüm asistanını taciz ettiğini, kostüm asistanı genç kadının süreci yargıya yansıtma kararıyla birlikte öğrendik.
Bizler, Türkiye toplumunda taciz ve istismar vakalarını ifşa etmenin kadınlar için ne kadar zor olduğunu biliyoruz, ‘kadının beyanı esastır’ ilkesine inanıyoruz.
Yargıya taşınmakta olan bu taciz vakasında, kostüm asistanı arkadaşımızın yanında olduğumuzu, bundan sonra filmlerimizde adı tacize karışmış isimlere yer vermeyeceğimizi kamuoyu önünde açıklıyoruz.
Sektörümüzde kadına yönelik şiddet, taciz ve istismarın takipçisiyiz, kamera önündeki ve arkasındaki bütün kadın arkadaşlarımızın yanındayız.
Saygılarımızla,
Mor Yapımcılar


İlgili haberler
Yasak Elma’da taciz skandalı: Tacize uğrayan set ç...

Yasak Elma dizisi setinde başrol oyuncusu Talat Bulut tarafından taciz edilen set çalışanı kadın yaş...

Burger King’te taciz: Zanlı serbest bırakıldı

Kadıköy’de Burger King çalışanı, kadınlar tuvaletinde makyaj yapan üç lise öğrencisini izleyip mastü...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Kadın oyunculardan tacize karşı...

Yasak Elma dizisi setinde yaşanan taciz olayının ardından dizinin kadın oyuncuları tacize karşı daya...