Menteşe Kadın Platformu: ‘Çocuk istismarı suçtur, aklanamaz’
‘Bir çocuğumuzun daha yaşamının kararmaması hepimizin ellerinde’

Muğla’da Menteşe Kadın Platformu ve Veli-Der, çocuk istismarına karşı Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklamadı düzenledi. Açıklamada, “Cemaatler, tarikatlar kapatılsın. Laiklikten vazgeçmiyoruz” pankartı açıldı.

Menteşe Kadın Platformu adına konuşan Demet Bolat, “Cemaat ve tarikatlardaki kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarlar münferit vakalar değil. Cemaat ve tarikatlara verilen ayrıcalıklar, aktarılan kamu zenginliği, siyasal koruma ve cezasızlık, bütün toplumu tehdit ediyor” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ’

Cemaat ve tarikatların güçlendirilerek bütün toplumun dinselleştirilmek istendiğini ifade eden Bolat, “Toplumsal yaşama yönelik dini dayatmalar en çok kadınların, çocukların, LGBTİ’lerin ve gençlerin yaşamlarını daraltıyor, haklarını ve yaşamlarını gasbediliyor. Biz kadınlar ve bütün muhalefet güçleri yaşamlarımızı, haklarımızı ve ülkemizi bu şımartılmış bir avuç molladan koruyacağız. Mücadelemizi yükselteceğiz. Cemaati değil çocuğu koru! Siyasal İslam’ı defedeceğiz” diye ekledi.

Veli-Der adına söz alan Deniz Çalışkaner ise, “Bir çocuğumuzun daha yaşamının kararmaması hepimizin ellerinde. Okul okul sesimizi büyütelim. Protokol ve işbirliklerinin sonlandırılması için, çocuklarımızın laik, kamusal, bilimsel eğitim hakkına sahip çıkalım. Tüm velileri protokol ve işbirliklerinin sonlandırılması için birbirimizin sesine ses katmaya çağırıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül