Melisa Sağlam’ı darbeden saldırgana 11 yıla kadar hapis istendi
Minibüste şort giydiği gerekçesiyle Melisa Sağlam’a saldıran ve tutuklu yargılanan Ercan Kızılateş hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Pendik’te 14 Haziran’da minibüste şort giydiği gerekçesiyle Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızılateş hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Kızılateş hakkında, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçları ile birlikte, “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan da ceza istendi. Savcı hazırladığı iddianamede, Ercan Kızılateş’in, 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamasının yapılması istendi.
İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.



NE OLMUŞTU ?
Pendik’te 14 Haziran günü minibüste şort giydiği gerekçesi ile Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızılateş, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmış, ancak hakkında, “Vergi Kanunu’na muhalefet” suçundan kesinleşmiş cezası bulunduğu için tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderilmişti. Savcılığın itirazı üzerine 22 Haziran 2017 tarihinde yeniden hakim huzuruna çıkarılan Kızılateş, bu kez Sağlam’a saldırı suçundan da tutuklandı.


Melisa Sağlam, yaşadıklarını böyle anlatmıştı. Davayla ilgili yaşananlar burada




İlgili haberler
Minibüste saldırıya uğrayan Melisa: Kadınlar peşin...

Minibüste ‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam Ekmek ve Gül’e...

Kadınlar Melisa Sağlam için eylemde

Kadınlar, Pendik'te şort giydiği gerekçesiyle minibüste Ercan Kızılateş'in Melisa Sağlam'a saldırmas...

Melisa’nın dolmuşta yaşadığını ben fabrikada yaşad...

Melisa, seni gözlerinden öpüyorum. Ne olur sakın susma! Bana umut oldun. Eğer ben de ses çıkarsaydım...