Marmara Üniversitesinde tacize kadın öğrenciler isyan etti
Bir asistanın bir kadın öğrenciye yönelik tacizi ile gündeme gelen Marmara Üniversitesinde öğrenciler ‘Taciz Yönergesi’ oluşturulmasını istiyor.

Marmara Üniversitesi geçtiğimiz günlerde taciz gündeme gelmişti. Üniversitede yaşananlar kadınları isyan ettirdi. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde kadın öğrenciler eylem yaparak taciz ve tecavüz girişimine tepki gösterdi.
“Taciz varsa kadın dayanışması var” diyen kadın öğrenciler, üniversitelerde taciz yönergesi oluşturulmasını istedi.

‘TACİZCİLERİN OKULUMUZLA İLİŞKİLERİ KESİLSİN’
Kadın öğrenciler taleplerini şöyle sıraladı:
“Bizler Marmara Üniversitesinden kadınlar olarak şikayet ve taleplerimizi iletebileceğimiz, öğrenci ve akademisyenlerden oluşan Marmara Üniversitesi Kadın Araştırmaları Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Hukuk Fakültesinden hocalarımızla birlikte Taciz Yönergesi hazırlamak üzere bir araya gelmemiz öncelikli talebimizdir. Marmara Üniversitesi yönetimi tarafından tacizci eğitmen ve asistanın derhal okulumuzla ilişiğinin kesilmesini istiyoruz.”

‘TACİZE DE SALDIRILARA DA İZİN VERMEYECEĞİZ’
“Israrla haykırıyoruz; tacizi, tecavüzü meşru gören zihniyeti biz kadınlar yıkacağız! Tacizi, tecavüzü aklamaya çalışanlara karşı biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Üniversiteler tacizcilerin değil, üniversiteler bilimin, aydınlığın kalesidir” diyen kadın öğrenciler, üniversiteli kadınlar ve okul kulüpleri olarak bu süreçlerin takipçisi olacaklarını söyledi.


‘OKUL YÖNETİMİ TACİZCİYİ KORUYOR’
Eylemde kadınlar adına konuşan Şehriban Alkış yaşananları şöyle anlattı: “Taciz haberinin basına yansımayla birlikte söz konusu asistan, tacize uğrayan kadın arkadaşımızın sınavda kopya çektiğini iddia ederek kağıdına el koydu. Tacize uğrayan kadınlar okul yönetimi tarafından ciddiye alınmadı ve ‘yeterli delil yok’ denilerek geri çevrildi. Asistanın taciz mesajları okul yönetimine bizzat okutulmasına rağmen okul yönetimi ‘Hocanıza söyleriz bir daha mesaj atmaz’ demekle yetindi ve kadının beyanını görmezden geldi. Taciz olayının basına yansıması ile okul yönetimi bir yandan twitter hesabı üzerinden soruşturma açıldığını duyururken bir yandan haberi yaptıran öğrencilere tehditler savurmayı ihmal etmedi.”

İlgili haberler
Görükle’de taciz ve şiddet son bulsun diye...

Gece geç saatlere kadar çalışıp eve kendimizi attığımızda ardımızda neler mi bırakıyoruz? Patron ve...

Biz bu eril dili değiştireceğiz

Bunlara fazla takılmayalım mı? 'Adam' demek neden 'insan' demek, neden 'kadın' değil de 'bayan', ned...

Üniversiteli kadınlar konuşuyor

ODTÜ’den genç kadınlar hayatın her alanında eşitlik istediğini anlatıyor ve kadınları mücadeleye çağ...