Mardin’de 7 çocuğa cinsel istismarda bulunan market sahibi tutuklandı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde en az 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu tespit edilen bir market sahibi tutuklanarak cezaevine konuldu, dosya için gizlilik kararı verildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde en az 7 çocuğun aynı şahıs tarafından cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; ilçedeki bir mahallede market işleten C.B. farklı zamanlarda çocuklara istismarda bulundu. Bu durum çocuklardan birinin yaşadıklarını ailesine anlatması ile ortaya çıktı.

İstismara maruz kalan çocuğun ailesi Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan savcılık, C.B. hakkında önceki günlerde gözaltı kararı verdi. İfadesinde istismarı inkâr eden C.B.’nin iş yerindeki kamera görüntülerine el konularak incelemeye alındı ve inceleme sonucunda 7 çocuğun farklı günlerde istismar edildiği tespit edildi.

Bunun üzerine pedagog eşliğinde dinlenen mağdur çocuklar, C.B.’nin istismarına maruz kaldıklarını anlattı. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Kızıltepe Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen C.B., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma dosyasında hakimlik tarafından “gizlilik” kararı alındığı öğrenildi.

MAĞDUR ÇOCUKLARIN SAYISI ARTABİLİR

Ortaya çıkan olayın ardından söz konusu market kapatılırken, mahalle sakinleri C.B.’nin çok daha fazla çocuğu istismar etmiş olabileceğini, mağdurları sayısının 40’ı bulabileceğine dile getirdi.

Haber-Fotoğraf: MA


İlgili haberler
DOSYA | Çocuk istismarı politiktir! Karanlık ağlar...

Çocuk istismarını daima gündemde tutmak, sorunu doğru tarif etmek, anlamak ve anlatmak gerekiyor. So...

Çocuk istismarında acı tablo: Bu olayları unutma!

Son 20 yılda kamuoyunun gündemine onlarca istismar vakası girdi. Yeterli önlemler alınmış olsaydı, e...

AKP’den hamle: Çocuk istismarını 'münferitleştirme...

TBMM'de bugün Çocuk İstismarının Önlenmesi Araştırma Komisyonu kuruldu. AKP'li vekillerin konuşmalar...