Mardin Şahmaran Kadın Platformu: Karanlığın önünde durmaya devam edeceğiz
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açıklama yapan Şahmaran Kadın Platformu, "Özgürlüğümüze göz dikenlerle hesaplaşacağız" dedi.

Mardin Şahmaran Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, yaptıkları açıklamada artan şiddete tepki gösterdi.

Açıklama metnini platform adına Türkan Gündoğdu okudu.



Devlet şiddetine karşı Derik’te sözlerini söylemeye devam edeceklerini belirten Gündoğdu, “Her gün, sayısı giderek artan kadın cinayetlerinin, kız çocuklarının şüpheli ölümlerinin, taciz, istismar ve cinsel saldırı suçlarının haberini alıyoruz. Kadınların özgürlüğünden taviz vermemeyi ilke edinen,  kadın ve kız çocuklarının yaşamı üzerindeki eril devlet tecridine karşı, insan haklarına sahip çıkan yurttaşlar olarak Derik’te sözümüzü söylemeye, sesimizi yükseltmeye geldik” diye konuştu.

Gündoğdu, Derik’te yaşanan istismar, tecavüz, kaçırma politikalarının özel savaş politikalarının sonucu olduğunu söyledi.

“Bir soru daha kadınların ve çocukların yaşamını cehenneme çevirerek inşa etmeye çalıştığınız vahşet toplumun inşasına Derik’ten mi başladınız” diye soran Gündoğdu, “Şahmaran Kadın Platformu ve platformun tüm  bileşenleri olarak bu sorulara gerçek yanıtlar verilene kadar meselenin peşini bırakmayacağız. Sadece Derik’te değil, kadın ve çocuklara karşı işlenen suçları sistematik hâle getiren zihniyete, cezasızlık politikalarına, tacizi tecavüzü meşrulaştıran erkek yargı kararlarına karşı direnmeye devam edeceğiz. Biz kadınlar örgütlü gücümüzü büyüterek yaydığınız karanlığın önünde durmaya devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Mardin Şahmaran Kadın Platformu

İlgili haberler
Tarihin tozlu sayfalarında değil işçi kadınların m...

8 Mart geldi çattı. Tüm takvimlerden, yer kürenin her bir parçasından biriktirdiği eşitlik türküsünü...

Çözüm bol da uygulamak isteyene

Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu olarak 8 Mart yaklaşırken KYK yurtlarında kalan ka...

Haliliye’de ilk işçi kadın belediye başkanı adayı:...

‘Bugüne kadar bizim hiç böyle bir seçeneğimiz olmamıştı. Hep böyle zengin, bilmediğimiz, bizi anlama...