Manisa Kadın Platformu koruma verilmeyen kadının bıçaklanmasına tepki gösterdi
Manisa’da eski nişanlısı Murat Aydoğdu tarafından tehdit edilen M.L.’nin kızı ve onun arkadaşını Aydoğdu tarafından bıçaklandı. Manisalı kadınlar davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Manisa Kadın Platformu, eski nişanlısı tarafından tehdit edildiği için polise başvurarak koruma isteyen M. L.’ye koruma verilmemesine, M. L.’nin 14 yaşındaki kızı ve kızının arkadaşının, eski nişanlısı Murat Aydoğdu tarafından bıçaklanmasına tepki gösterdi. Manolya Meydanı’nda yapılan açıklamada Manisa Kadın Platformu adına konuşan Ayşe Bayraktar, davanın takipçisi olacaklarını ve arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Kanunda yeri olduğu halde M. L.’ye neden gerekli korunma tedbirleri uygulanmadığını soran Bayraktar “Koruma öldükten sonra mı uygulanacak? M'nin ısrarlı korunma talebine karakoldan verilen cevap ‘Söylediklerini yapmadan biz de bir şey yapamayız’ olmuştur. Saldırganların cezasız bırakılarak cesaretlendirilmesini değil, kadınların özgürlüklerini kısıtlayan saldırganların toplumdan temizlenmesi istiyoruz” dedi. Bayraktar, son olarak, Manisa Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olacaklarını ve Murat Aydoğdu'ya hak ettiği ceza verilene kadar da bu davanın peşini bırakmayacaklarına dikkat çekti.

POLİS: ÇOK ŞEKER, BUNDAN NEDEN AYRILMAK İSTİYORSUN
Murat Aydoğdu M. L.’ye çok kez saldırıda bulunmuş, M. ise koruma talep etmişti ancak koruma alamamıştı. Uzaklaştırma kararına rağmen Aydoğdu, M’ye yönelik saldırılarını sürdürürken, polisler Aydoğdu hakkında M’ye “Çok şeker bir adam, bundan neden ayrılmak istiyorsun” şeklinde söylemlerde bulunulmuştu.
İlgili haberler
Balıkesir Kadın Platformu: Kadına yönelik şiddete...

Balıkesir Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, gittikçe artan bir ivme gösteren kadı...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

‘Erk’ çelişkisi içinde ‘erk’ek ve kadına yönelik ş...

“Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan” anlaşılabilir mi erkek şiddeti?