Balıkesir Kadın Platformu: Kadına yönelik şiddete karşı birlikte mücadele
Balıkesir Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, gittikçe artan bir ivme gösteren kadına yönelik taciz, tecavüz ve şiddete karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Alihikmetpaşa Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması yapan Balıkesir Kadın Platformu kadına yönelik şiddete karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. adına konuşan Ayşe Yılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışam Günü’nün Mirabel kardeşlerin 58 yıl önce katledilişlerinden günümüze gelinceye dek tüm toplumlar içerisinde çeşitlilik ve artan bir saldırıya dönüştüğünü vurguladı. Ülkemizde kadınların 25 Kasım’a daha zorlu koşullarda girdiklerine dikkat çeken Yılmaz, yaşanan krizin faturasını da en çok kadınların ödediğini ve yaşanan işsizlik, yoksulluk ve açlığın kadınlara daha çok şiddet ve istismar olarak yansıdığını sözlerine ekledi.

Yüzlerce kadının katıldığı kitle sık sık kadına yönelik erkek egemen şiddete karşı attıkları sloganların ardından eylem çekilen halaylarla sona erdi.

Balıkesir’de 25 Kasım kutlama etkinlikleri 26 Kasım Pazartesi günü Karesi AVM konferans salonunda düzenlenecek olan “Kadının Toplumdaki Konumu ve Kadın Emeği” konulu söyleşiyle sürecek.

İlgili haberler
25 Kasım’a kadınlar bu koşullar altında gidiyor: Ş...

Tüm dünyada kadınların şiddete karşı sokağa çıkacağı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarar...

Flormar işçilerinden 25 Kasım çağrısı

Gebze Kadın Platformu sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen Flormar işçilerine dayan...

Kayserili kadınlardan 25 Kasım çağrısı

Kayserili kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününe ç...