Flormar işçilerinden 25 Kasım çağrısı
Gebze Kadın Platformu sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen Flormar işçilerine dayanışma ziyareti bulundu. Flormar işçileri kadınları 25 Kasım’da dayanışmaya ve mücadeleye çağırdı.

Sendikalaştıkları için işten atılan ve 193 gündür fabrika önünde direnen Flormar işçilerini Gebze Kadın Platformu ziyaret etti. Fabrika önünde buluşan kadınlar birlikte 25 Kasım çağrısı yaptı. “Yoksulluğa, sömürüye, güvencesizliğe, şiddette karşı 25 Kasım’da alanlardayız. Flormar işçisi yalnız değildir” pankartıyla açıklama yapan kadınlar, “Direnişte olan Flormar işçilerinin sesini duyurmak istiyoruz. Ekonomik şiddet, işveren şiddetini en yakından yaşayan işçilerle dayanışmadayız bugün. Burada kız kardeşlerimizin sesini duyurmak zorundayız, bu tarihi bir sorumluluktur. Kadına yönelik şiddet her yerde var. İş yerlerinde, evimizde, okulda... Fakat biz de buna karşı sesimizi yükselteceğiz, ‘vardık, varız, varolacağız’ diyeceğiz” diyerek kadınları 25 Kasım pazar günü saat 12.00’de Gebze Trafo meydanına çağırdılar.


Açıklama sonrası Ekmek ve Gül’e konuşan Flormar işçisi bir kadın da “Tüm kadınları 25 Kasım günü dayanışmaya bekliyoruz. Bütün kadın arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Biz Flormar direnişçileri olarak bir araya geliyoruz. Eşitsizliğe, haksızlığa, hukuksuzluğa hayır demek için yaşasın kadın dayanışması” diyerek çağrıda bulundu.


Öte yandan Gebzeli kadınlarda evlerinden 25 Kasım çağrısında bulundu.

İlgili haberler
Kadınlar Flormar işçisi kadınlara dayanışma mektup...

Denizlili kadınlar, direnişte olan Flormar işçisi kadınlarla dayanışmak için 25 Kasım haftası boyunc...

Antalyalı kadınlardan Flormar işçilerine destek

Antalyalı kadınlar Flormar direnişine destek: ‘Flormar değil, direnişiniz güzelleştiriyor, yalnız de...

25 Kasım Gebze Kadın Platformu

25 Kasım Gebze Kadın Platformu Gebzeli kadınları ‘Şiddetin, yoksulluğun, işsizliğin, savaşın karşısı...