Mamak’ta 32 dernek 8 Mart için bir geldi: 5 Mart’ta Hacı Bektaşı Veli Parkı’ndayız
Mamak ilçesinde bulunan 32 dernek, 8 Mart vesilesiyle bir araya geldi. Kadınların 5 Mart’ta yoksulluğa ve şiddete karşı eşitlik ve insanca yaşam taleplerini haykıracak.

Mamak’ta Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çağrısıyla bir araya gelen 32 dernek, 5 Mart’ta Hacı Bektaşı Veli Parkı’nda basın açıklaması yapacak. Zamlara, şiddete, yoksulluğa karşı eşitlik ve insanca yaşam talepleri olduğunu ifade eden kadınlar, yapacakları ortak eylemde birlikte mücadele çağrısında bulunacaklar. 8 Mart'ta erkek egemen düzene, tek adama, eşitsizliğin varlığına değinen kadınlar bu düzenin yıkılmasının en önemli adımı olarak bir araya gelmek gerektiğini söylüyorlar.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı “Her yıl olduğu gibi Mamak' ta bulunan tüm dernekleri ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için kadınların yaşadığı şiddete, işsizliğe, yoksulluğa karşı bir araya gelip 8 Mart'ı en geniş kesimlerle buluşturmak gayesindeydik. Geçmiş yıllara oranla çok daha fazla derneğin hem kadın sorununa hem de 8 Mart'ı birlikte örgütlemeye daha ilgili olduklarını gördük. Böylece bu süreçte 32 kurumla birlikte 8 Mart'ı gerçekleştireceğiz. Bu katılımdan da görülebileceği gibi yalnız değil, birlikteyiz. Birliğimizden güç alıyor, sesimizi daha gür taleplerimizi daha kararlı söylüyoruz” dedi.

Sancı, yarın eylemde bir araya gelecek dernekleri şöyle sıraladı: Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, Ağılbaşı Çevre Köyleri, AŞ-TER, Avşarcık, Bahçeliyurt, Başkınık, Beko Akgedik, Ceviz, Eğricek, Gökçebel, Göndüren, Hamal, İstanbul Karanlık, Karaağaçlı, Karasar, Karasüver, Kavak, Kangal Dernekler Federasyonu, Kocakurt, Kuluncak, Küre, Kürkçü, Mursal, Olukman, Selim-Lalaoğlu, Akpınar, Karakaya, Yalnızsöğüt ve İnallı, Yellice Köy dernekleri ve Ödek Kültür ve Dayanışma, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği.

Fotoğraf: Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği

İlgili haberler
Tuzluçayırlı kadınlar sokakta: Geçinemiyoruz

Gelen zamlar ve uygulanan ekonomi politikalarına karşı emekçiler pek çok kentte ‘Geçinemiyoruz’ diye...

Edilecek şükür mükür kalmadı!

Kendi halimize, alım gücümüzün yerlerde sürünmesine mi üzülelim, küçük esnafın gözümüzün önünde yok...

Hepimiz için, tüm dünya için en acil talebimiz ‘ba...

Öfkemizi, savaşı çıkaranlara yöneltelim. Emperyalist hesaplar, güç dengeleri uğruna şehirleri bombal...