Maltepe Belediyesi kadın işçileri: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz
Maltepe Belediyesinde çalışan kadın işçi ve emekçiler, belediye binası önünde basın açıklaması yaparak ‘Eşit ve özgür bir hayat istiyoruz, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz’ dedi.

Tüm Bel-Sen ve Genel-İş üyesi kadın işçi ve emekçiler düzenledikleri basın açıklamasında bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesin’den çekilmesine tepki gösterdi.

‘KADINLARIN İRADESİ YOK SAYILDI’

Çekilme kararının hukuki teamüllere aykırı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, pandemiyle kadınların üzerindeki yükte ve şiddette artış yaşandığına dikkat çekildi, “Böyle bir dönemde İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Yasa’yı etkin uygulamak şöyle dursun, bu sözleşmeden çıkmanın yollarını arayan AKP-MHP iktidarı, bu kararla kadınların iradesini ve taleplerini yok saymıştır” denildi.

İktidarın toplumsal cinsiyet eşitliğini reddederek, kadını sadece erkek üzerinden ve aile içinde tanımladığı vurgulanan açıklamada, “İş ve aile yaşamı uyumu adı altında katmerli sömürüye kılıf buluyor; kadını kamusal alandan dışlayıp eve kapatacak, sıfır maliyetle bakım yükünü sırtına yıkacak uygulamaları ‘müjde’ gibi sunmaya çalışıyor” denildi.

Kadının her anlamda daha da güvencesizleştiği bir süreçte, kadını koruyacak düzenleme ve uygulamaların artırılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere haklarımızı koruyan ve geliştiren her türlü yasaya, emeğimize, bedenimize, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Şiddete uğrayan bir kadın olarak Erdoğan'a söyleye...

Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu sözleşmeyi neden bir gece yarısı feshettiğini tüm kamuoyuna açıklamasını...

İşçi kadınlardan İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılm...

Gersan’da kadın işçiler İstanbul Sözleşmesi’ni tartıştı: ‘Bu kadar kadın ölürken artık sinemeyiz.’

‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ demek yetmez

Memlekette olan biten hak gasplarına karşı Adıyaman’dan bir hemşire sesleniyor: “Hakkımızı helal etm...