Malatya’dan tekstil işçileri: Değişimde kararlı olmalıyız
Baykan Denim, Mil May fabrikalarında tekstil iş kolunda çalışan işçiler fabrikada bölünmeler olduğunu belirtse de bir değişimin artık şart olduğunu söylüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte, işçilerin de en çok konuştuğu konulardan biri ikinci turun nasıl sonuçlanacağı. Malatya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Baykan Denim, Mil May fabrikalarında tekstil iş kolunda çalışan işçiler fabrikada bölünmeler olduğunu belirtse de bir değişimin artık şart olduğunu söylüyor.

İŞÇİLER ARASINDA BÖLÜNMELER VAR

Baykan Denim’de son işlemlerde çalışan Hatice, işçiler arasında ilk turda olduğu gibi bölünmelerin olduğunu söyledi. Hatice,” İlk turda oy vermiş ancak ikinci turda oy vermeyecek işçiler var. Bir de ilk turda Erdoğan’ı destekleyen çok fazla işçi vardı ancak şimdi kararsız olan işçiler var. Ama ben oy vermedim, vermeyeceğim.  Büyük bir deprem yaşadık, üzerinden 100 günden fazla zaman geçti. Hâlâ ne devleti gördük ne iktidarı. Soğukta, karda, yağmurda kaldık. Bir çadır bulamadık. O zamanlar yanımızda olmayanlar, şimdi de olmasın. Kesinlikle de kazanmalarını istemiyorum. Umarım iktidar değişir. 21 yıldır AKP’nin yönettiği bir ülkede yaşıyoruz, artık gerçekten değişikliğe, yeni yüzlere, yeni fikirlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu sistem özellikle asgari ücretle açlık sınırının altında çalışan işçilere hiçbir fayda getirmez” dedi.

‘HÜDA PAR’I MECLİSE SOKANLARA OY YOK’

Milmay Tekstil’den Fatma ise, seçimin ilk turda bitmemiş olmasına üzgün ama yaşanan depremin aslında AKP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirtti. Fatma,"Yıllardır elektrik, su, aklınıza gelebilecek her şeyde bu devlete vergi ödedik. Ama görüyoruz ki vergilerimiz boşa gitmiş. Depremden sonra bize barınacak bir çadırı bile çok gördüler. Unutmadık, unutmayacağız bunları. Ayrıca kafa kesen, domuz bağı ile insanları öldüren Hizbullahçı HÜDA PAR’ı Meclise sokan Cumhur İttifakına asla oy vermeyeceğim” diye konuştu.

*İş güvencesi nedeniyle işçilerin isimleri değiştirilmiştir.

Fotoğraf: Google Street View

İlgili haberler
Denizli’deki tekstil işçisi kadınlardan Kız Kardeş...

Ekmek ve Gül’ün başlattığı Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasıyla dayanışm...

Tekstil işi: Zorluğu 1995’te neyse 2022’de de o!

‘Hiç durmadan çalış, iş yetişmiyor, kolunu bile kaşıma, tuvalet paydostan sonra!’

İşçi Sınıfı Tarihinde Kadınlar...

Bu dizimizde Türkiye işçi sınıfının tarihinde dönüm noktası denilebilecek işçi direnişlerinde ve gre...


Sıradaki haber
3 No’lu oda