Malatya'da kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldi
Malatya Demokratik Kadın Platformu 8 Mart için 'Deprem bölgesinde kadın olmak' başlıklı bir söyleşi düzenledi. Söyleşide konuşan Elif Bali, depremzede kadınların taleplerini anlattı.

Malatya Demokratik Kadın Platformu,  8 Mart öncesi kadınlarla bir araya geldi. Eğitim-Sen il binasında bir araya gelen kadınlar, deprem bölgesinde kadın olmak konulu söyleşi düzenledi. Söyleşide 8 Mart’ın tarihine ve konteyner kentlerde yaşanan sorunlara değinildi. Söyleşi sonrası Çöl Çiçeği adlı film izlendi. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda kadın katıldı.

İlk olarak 8 Mart’ın tarihine ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilmesine değinen Aysun Güngör, Türkiye’de 8 Mart'ın 1921 yılında kutlanmaya başlandığını söyledi. 12 Eylül darbesinden sonra 8 Mart'ın 4 yıl süreyle kutlanmadığını söyleyen Güngör, 1984’ten bu yana çeşitli kadın örgütleri tarafından kutlanmaya devam edildiğini belirtti.

'BİR ÇOK İHTİYACA ERİŞİM ZOR'

Konteyner kentlerde yaşanan zorluklara değinen Elif Bali ise kadınların ve çocukların eğitimden sağlığa, güvenliğe kadar birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Kurulan konteyner kentlerin şehir dışında olmasından kaynaklı ulaşım problemi yaşandığını ifade eden Bali, kadınların sağlığa, markete, temel birçok ihtiyaca ulaşmakta zorluk çektiklerini söyledi.

'KONTEYNER KENTLERİN GÜVENLİK PROBLEMİ VAR'

Konteyner kentlerde kalan kadınların kreş talebine değinen Bali, "Konteyner kentlerde kalan çocukların oynayabileceği, sosyalleşebileceği, depremin üzerlerinde bıraktığı etkiyi atabilecekleri hiçbir alan mevcut değil. Sokağa çıkıp oyun oynamak isteseler bile güvenli bir ortam mevcut değil ne yazık ki. Özellikle büyük konteyner kentlerde çocukların kaçırılması gibi olaylar ya da zaman zaman ölümle sonuçlanan kavgalar yaşanıyor” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Malatya Demokratik Kadın Platformu 'Deprem bölgesi...

8 Mart'a giderken Malatya Demokratik Kadın Platformu, deprem bölgesindeki kadınların sorun ve talepl...

Malatya Ören’de 7 aydır tek bir aşama kaydedilmedi...

Maraş merkezli depremlerin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sorunlar hâlâ çözülmüş değil. Malatya, Ak...

Malatya konteyner kentte sorunlar bitmiyor

Deprem sonrası Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesinde kurulan konteyner kentlerde yaşa...