Kadınlar Pertek'i kazanmaya kararlı
'Dertlerini anlatacakları, beraber çözüm bulacakları, nefes alacakları bir alan olarak gördükleri belediye, kadınlar için daha da önemli'

Emek Partisi’nin Dersim Pertek ittifakı adayı Kenan Çetin ve ilçe örgütünün düzenlediği kadın toplantısındayız. İki günde planlanan toplantıya 50’ye yakın kadın gelmiş. Pertekli kadınlar, toplantı öncesi birbirleriyle sohbete dalmışlar, hemen hemen hepsi birbirini tanıyor. Ailelerinden, çocuklarından, hastalıklardan, geçinmenin zor koşullarından konuşuyorlar. Biz de sohbetlere katılıyoruz.

Bir kadın arkadaşımız, yaptığı çalışmaları heyecan ve mutlulukla anlatıyor. Birkaç sene önce büyükşehirlerden birinden gelmiş. Önce kendi geçimini sağlamak için daha sonrada etrafındaki kadınları üretime katarak bir takı atölyesi kurmuş. Kurslar vermiş, ürettiklerinin satışını sağlamış, kazandıklarını paylaşmış. Kadınlarla yan yana olmanın kapılarını açtığı, o kadar güzel başarı hikayeleri anlattı ki. Çocuklarıyla gelen kadınlar dikkatimizi çekiyor. Dertlerini anlatacakları, beraber çözüm bulacakları, nefes alacakları bir alan olarak gördükleri belediye, kadınlar için daha da önemli ki çocuklarıyla gelmişler diye düşünüyorum.

Heyecan ve umut veren toplantı Pertek ittifakı adayı Kenan Çetin’in konuşmasıyla başlıyor. İlçenin sorunları ve beraber nasıl çözüm bulunacağının altını çizdiği konuşmasından sonra, kadınlar söz almaya başlıyor.

'KADINLARIN TARAFI BELLİ'

İş bulamadığı için başka bir şehre taşınan çocuğundan söz eden bir kadın, belediyenin istihdama önem vermesi ve iş alanları oluşturmasını talep ediyor. Bir başka kadın ise yazın ürettikleri pekmez, pestil gibi ürünler için bir kooperatif kurulmasını istiyor. Kimi sokak hayvanlarından bahsediyor, kimi geçim derdinden. Söz alan genç bir kadın, “Kadınların tarafı belli, sorunları şimdi konuşmayalım. Önce belediyeyi nasıl alacağımızı konuşalım, sorunlar sonra çözülür” diyor. Yanımda oturan kadın kalkıp sorunları anlatan kadınlara tepkili fakat bu konuşma onu da heyecanlandırmış olmalı ki “Güzel konuştu” diyor tebessüm ederek.

Kadınlar, geçmişte deneyimlediği ve kendinden bir parça bulduğu belediyeyi yeniden nasıl alacağının çarelerini düşünüyor. Biz de kentlerin halkın olduğunu ve kentleri halkın yönetebilmesi için halk meclislerinin önemini vurguluyoruz. Kulağa hoş gelen fakat tam anlamıyla uygulanmayan halk meclisleriyle neler yapılabileceğini, halkın tamamının ilçenin yönetimine nasıl dahil edilebileceğini konuşuyoruz. Halk meclisleri deneyimini yaşadıktan sonra eminiz ki o ilçeyi hangi parti kazanırsa kazansın, ilçe halkının her zaman söyleyecek sözü olacaktır. Toplantı sonunda, Pertekli kadınlar tarafını seçmiş gibi görünüyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yerel seçim kadınlar için neden önemli?

Kriz kadınları nasıl etkiliyor, kadınlar yerel seçimlerde neler talep ediyor? Emek Partisi Genel Baş...

Kadınlar yerel seçim öncesi talepleri için Güzelte...

Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar Ekmek ve Gül ile bir araya geldi. Kadınlar yerel seçimlere giderken...

Yerel yönetimler engellilerin hayatının neresinde?

Malatya’dan engelli bir kadın soruyor: ‘Engelli bireylerin sosyal hataya katılma ve hayatın içinde b...