Kadınlar yerel seçim öncesi talepleri için Güzeltepe'de yan yana geldi
Nurtepe ve Güzeltepeli kadınlar Ekmek ve Gül ile bir araya geldi. Kadınlar yerel seçimlere giderken güvenli sokaklar, kreş, depreme yönelik önlemler gibi taleplerini konuştu.

Nurtepeli ve Güzeltepeli kadınlar olarak yerel seçimler ve taleplerimiz gündemiyle bir araya geldik. Ekmek ve Gül dergisi editörü Sıla Altun da bize bu buluşmamızda eşlik etti.

Genel olarak, yerel geçimlerde giderken, gerek muhtarlık gerek belediye seçimlerinde kadınların aktif rol oynamasının, sözünün, iradesinin olması gerektiğini konuştuk. Bunun yanı sıra mahalledeki kadınlar, mahalle sorunlarına dair fikirlerini ve taleplerini konuştular.

TALEBİMİZ: GÜVENLİ SOKAKLAR, GÜVENLİ EVLER

Günün hangi saati olursa olsun güvenli sokaklarda yürüme ve kreş talebimizden, Marmara depremi ve uyuşturucu sorunundan bahsettik.

Toplantıya katılan kadınlardan bir çoğu çalışıyordu. Çalışmasalar bile çocukları güvenle emanet edebilecekleri kreşlere ihtiyaç duyuyorlardı. Özel kreşlerin fiyatlarının çok yüksek olmasıyla, belediyeden kreş talep edebiliriz diye konuştuk.

Marmara depremi tehlikesi devam etmesine rağmen niteliksiz yapılaşmanın yenilenmesinin ağır aksak devam ettiğini söyledik. Hepimiz biliyoruz ki insanların barınma ihtiyaçları depreme dirençli konutlarla karşılanmadığında büyük bir yıkımla karşılaşıyoruz. 6 Şubat depremi, görülmemiş bir yıkım ve can kaybı ile bunu bize gösterdi. Yıkımın bu denli büyük olmasında ise hem yerel yönetimlerin hem de hükümetin büyük sorumluluğu var. İnsan hayatını düşünmeden alınan kararlar ve imar afları yıkımın daha büyük olmasına sebep oldu. Toplantımıza katılan kadınlar Marmara depremi tehlikesi devam ederken bu konuda hiçbir adım atılmadığını ve denetimsizliğin halen devam ettiğini dile getirdiler. Toplanma alanlarının yetersiz olduğuna vurgu yaptılar.

Kadınların en yakıcı sorunlarından birisi de uyuşturucu. Uyuşturucu kullanımının yaşının oldukça düştüğü konuşuldu. Yoksul mahallelerde uyuşturucunun giderek arttığını ve bunun için hiçbir önlem alınmadığını dile getirdiler. Mahallede uyuşturucunun artmasıyla çeteleşmenin de arttığına vurgu yaptılar. Sokaklarda güvenle yürüyemediklerini, çocukları için endişelendiklerini dile getirdiler.

KENDİ MAHALLEMİZ İÇİN MÜCADELE

Konuştuğumuz sorunları çözmek ve taleplerimizi gerçekleştirmek için neler yapabileceğimize dair konuştuğumuzda ise kadınların büyük bir çoğunluğu, birlikte bir mücadele örmemiz gerektiğinde hemfikirdi. Ancak bunu nasıl gerçekleştirebileceğimize dair soru işaretleri vardı. Yaşadığımız çeşitli sorunlara karşı yan yana gelebilirdik ancak daha kalıcı bir birlikteliğe ihtiyacımız olduğunu konuştuk.

Yerel seçimlere giderken Nurtepeli ve Güzeltepeli kadınlara daha büyük bir çağrı yaparak taleplerimizi yerel seçimlerde aday olan muhtarlara iletmeye karar verdik. Nurtepe ve Güzeltepe Mahallesinde yaşayan kadınlar olarak birlikteliğimizi büyütüp, kendi mahallemize dair söz hakkı istemeye, azalar çıkartmaya karar verdik. 

Uyuşturucu, yoksulluk, deprem gibi sorunlarımızın karşısında bulunduğumuz mahalleden başlayarak mücadele etmek için sözleştik. Çünkü istediğimiz gibi bir yaşamı ancak bizim bulunduğumuz okul, iş yerleri, mahalle gibi alanlarla birleşip mücadele etmemizle kazanabileceğiz.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Güzeltepe Nurtepeli kadınlar: Gelin dayanışmayı bü...

Deprem bölgesindeki kız kardeşleri ile dayanışmak için bir araya gelen İstanbul Güzeltepe Nurtepeli...

Seher Akkoyun için Nurtepe’de tören yapıldı

5 gün önce kaybolan ve dün Kağıthane’de bir kafede yaşamını yitirmiş halde bulunan 26 yaşındaki Sehe...

Ekmek ve Gül Nurtepe üyesi kadınlar Yeşil Sol Part...

Emek Gençliği MYK Üyesi ve Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hazan İlik Ekmek ve...