Seher Akkoyun için Nurtepe’de tören yapıldı
5 gün önce kaybolan ve dün Kağıthane’de bir kafede yaşamını yitirmiş halde bulunan 26 yaşındaki Seher Akkoyun için Nurtepe Cemevinde tören düzenledi. Cenaze defnedilmek üzere Varto’ya götürüldü.

İstanbul’un Eyüp ilçesinde 5 gün önce kaybolan ve kendisinden haber alınmayan 26 yaşındaki Seher Akkoyun, dün Kağıthane’de bulunan bir kafede yaşamını yitirmiş halde bulundu. Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Seher’in cenazesi bugün ailesi tarafından alındı.

Ön otopsi raporu henüz çıkmayan Seher’in ilk belirlemelere göre vücudunun çeşitli yerlerinde ve başında morluklar tespit edildi. Başındaki morluğun çarpma sonucu gelişmiş olabileceği belirtildi.

Seher’in cenazesini Kağıthane’de bulunan Nurtepe Cemevine getirildi. Cenazaeye yüzlerce kişi katıldı.

‘ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE HESAP SORMALIYIZ’

Cenazede söz alan HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Beser Çelik, Kürtlerin, Alevilerin yoğun olduğu bölgelere dönük özel savaş politikalarına dikkat çekti. Çelik, polisin etkin bir çalışma yürütmediğini belirterek olayın takipçisi olacaklarının altını çizdi. Kadın katliamlarına sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Çelik şöyle devam etti: “Örgütlü gücümüzle kadınlarla yan yan gelip bunun hesabını sormayı önümüze koymalıyız. Çünkü bu ne ilk ne de son olmayacak. Bundan sonra birçok kadın arkadaşımızın aramızdan bu şekilde ayrılmasının seyircisi olmak istemiyoruz. Acımız öfkemiz çok büyük. Ama şunu söylemek isteriz ki hiçbir arkadaşımızın cinayetini bir şekilde üstünün örtülmesine izin vermedik vermeyeceğiz” dedi.

Cenaze daha sonra Muş’un Varto ilçesine bağlı Baltaş köyünde defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
5 gündür kayıp olan Seher Akkoyun’un cansız bedeni...

26 Mart’tan bu yana kayıp olan Seher Akkoyun’un cansız bedenine ulaşıldı.

3 gündür kayıp olan 26 yaşındaki Seher’in bulunmas...

Güzeltepe’de oturan en son Mecidiköy’de görülen 26 yaşındaki Seher Akkoyun için çağrı yapan Baba Emi...

Haksız tahrik indirimi uygulanan Seher Çatalca’nın...

Seher Çatalca’yı öldüren Ceyhun Çatalca’nın yargılandığı davada karar verildi. Sanığa tahrik indirim...