Lüleburgaz’da kadınlar sokakta: İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz!
Lüleburgaz Kadın Platformu de yaptığı açıklamayla İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmak istenmesine karşı ülkenin dört bir yanında kadınlar sokağa çıkarak ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz’ demeyi sürdürüyor.

Lüleburgaz Kadın Platformu de yaptığı açıklamayla İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirtti. İlçe merkezinde yapılan eylemde açıklamayı okuyan Yeşim Yılmaz, “Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden imzasını çekmesini isteyenler, biz kadınların soluğunu kesmeye çalışan ve ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlerdir” dedi. 

İstanbul Sözleşmesi’nin psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, tecavüz, zorla evlendirme, kadın sünneti, kürtaja zorlama, zorla kısırlaştırma, tecavüz ve taciz dahil kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleyi kapsadığını dile getiren Yılmaz, “İstanbul Sözleşmesi biz kadınlar için neden önemlidir? Çünkü; kadına yönelik şiddetin temelinde cinsiyet eşitsizliği yatmaktadır. Sözleşme, cinsiyetçi tutum ve davranışları değiştirmeyi hedefleyen çalışmalar yapar ve bu yolla şiddeti önlemeyi hedefler. Danışma merkezi, sığınak, cinsel şiddet kriz merkezi gibi destek mekanizmalarını kurarak şiddet riski altındaki kadınları koruma altına alır. Şiddete uğrayan kadın, herhangi bir nedenle şikayetten vazgeçse bile sözleşme, faillere gerekli cezaların verilmesini sağlar. Sözleşme kadına, kadın olduğu için ayrımcılık yapmaz, kadın, erkek, çocuk, engelli, LGBT+ bütün bireyleri ev içi şiddetten korur” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin hedef haline getirmenin, sözleşmeden vazgeçmenin kadın cinayetlerini teşvik anlamına geldiğini belirten Yılmaz, “Son yıllarda yaşadığımız doğa katliamları, çocuk ve kadın tacizleri, kadın cinayetleri aynı zihniyetin desteği ve koruması altında gerçekleşmiştir ve biz kadınlar karşımızdaki karanlığın farkındayız. Ama korkmuyoruz, korkmayacağız, susmayacağız” dedi.

İlgili haberler
TGC: İstanbul Sözleşmesi korunsun, haberler sözleş...

İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, medyayı endişe verici boyutta artış...

Bergama Demokrasi Platformu: İstanbul Sözleşmesi y...

Bergama Demokrasi Platformu kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması düzenledi.

Gebze’deki fabrikalarda kadın cinayetleri protesto...

Novares işçileri, sabah vardiya girişinde kadın cinayetlerini ve hükümetin İstanbul Sözleşmesi’ni ta...