Lisede istismarın üzeri mi örtüldü?
Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde kız öğrenciler okul çalışanının tacizine uğradı, duruma müdüre bildiren öğrenciler, “Kızım o kadar dar giyilir mi, erkek hocalar bile bakıyor” cevabını aldı.

Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde bu yıl göreve başlayan temizlik görevlisi kız öğrencileri taciz etti. Okul idaresine durumu aktaran öğrencilerin müdürden aldığı cevabın ise “O kadar dar giyilir mi, erkek hocalar bile bakıyor” olduğu iddia edildi.

Olay geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde yaşandı. Bu yıl göreve başlayan temizlik görevlisi, iki kız öğrenci koridorda sohbet ederken arkalarında durarak mastürbasyon yaptı. Durumu fark eden kız öğrenciler yaşadıkları korkuyla olayı velilerine anlattı. Velileriyle birlikte okula gelen öğrenciler temizlik görevlisini müdüre şikayet etti, şikayet üzerine müdür temizlik görevlisini çağırdı. Taciz olayını kabul eden temizlik görevlisinin savunması ise “Kız öğrenciler çok dar giyiniyor” oldu. Temizlik görevlisinin cevabı üzerine okul müdürünün de kız öğrencilere “Kızım o kadar dar giyilir mi, erkek hocalar bile bakıyor” dediği iddia edildi. Öğrenciler görevlinin okula geldiği günden itibaren kız öğrencilere tacizde bulduğunu ifade ederken, görevli maaş aldığı için 3 hafta daha okuldaki görevine devam etti. Bu sürede bir kız öğrenciyi daha taciz ettiği ifade edilirken, öğrenciler ise müdürün olayı örtbas etmeye çalıştığını iddia etti.

‘TACİZ OLAYI YOK’
İddialar üzerine ulaştığımız Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Selim Misirli şunları söyledi: “Okulumuzda böyle bir taciz olayı yok. İki öğrencimizin çalışandan şikayeti vardı. O çalışanı işten çıkardık. Daha önce böyle olaylar yaşanmışsa neden rehberlik birimine ya da bize haber vermediler. Bu olayın arkasına sığınarak şimdi söylüyorlar. Nerdeydiler şimdiye kadar. Niye bizi ve okul rehberlik birimini bilgilendirmediler. Hiçbirini idareye yansıtmamışlar. Gereksiz iddialar, perde arkası provokasyon. Bütün iddialar yalan. Bizim kılık kıyafet yönetmeliğimiz belli. Bu beni yıpratma amacıyla kullanılan bir ifade. Olayı başka öğrenciler ve öğretmenlerin tahrik ettiğini düşünüyoruz.”

İlgili haberler
800 çocuk istismarı dosyası Türkiye'nin özeti!

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri, 800 çocuk istismarı dosyasını inceleyerek...

6 çocuğa cinsel istismarda bulunan Adil Şahintürk’...

6 öğrencisine cinsel istismarda bulunan Adil Şahintürk’ün yargılandığı dava da karar verildi. 4 yıld...

İstismarcının hangi davranışını olumlu buldunuz!

13 yaşındaki zihinsel engelli çocuk istismara uğradığını anlattı. İstismarcı ‘rızası vardı’, annesi...