LGBTİ karşıtı mitinge karşı Büyük Hayat Buluşması: "Nefrete karşı hayata ses ver"
Büyük Aile Platformu İstanbul Saraçhane’de LGBTİ karşıtı miting düzenlerken, LGBTİ örgütleri ise Kaos GL’nin YouTube kanalı üzerinden “Büyük Hayat Buluşması” başlıklı online canlı yayın yapıldı.

Büyük Aile Platformu İstanbul Saraçhane’de LGBTİ karşıtı miting düzenlerken LGBTİ örgütleri ise Kaos GL’nin YouTube kanalı üzerinden “Büyük Hayat Buluşması” başlıklı online canlı yayın yaptı.

Gazeteci Yıldız Tar’ın moderatörlüğünü üstlendiği yayına EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca,  SOL Parti Genel Başkanı Önder İşleyen, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, Yazar Berrin Sönmez,  Gazeteci İrfan Aktan ve Gazeteci İrfan Değirmenci’nin yanı sıra Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER) ile pek çok LGBTİ örgütü temsilcisi de katıldı.

"DIŞ GÜÇLER SÖYLEMİNİN KARŞILIĞI VAR"

Yayına katılan ilk isim Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca oldu. İstanbul Saraçhane’de düzenlen LGBTİ karşıtı mitingin ilk miting olmadığına dikkat çeken Karaca, “Dış güçlerin oyunu diyerek oluşturulan LGBTİ karşıtlığının toplumda bir karşılığı var. Bunu söyleyenlerin fikir babaları tüm dünyada kazanılmış bütün haklarımızı elimizden almak için önemli projelere imza atan büyük sermaye güçleri. Vatikan’dan tutalım Kıta Avrupası’na kadar Hıristiyan demokrat adındaki güçler de Saraçhane’deki söylemleri benimsiyor” dedi.

"TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART"

Anayasa tartışmalarından ekonomik krizin gündelik hayata olan etkisine kadar Türkiye’nin önemli bir eşikte olduğunu hatırlatan Karaca, “Bütün bunların toplamında toplumda şiddetin aktığı yer LGBTİ karşıtlığı oluyor. Tek adam iktidarından güç alan gerici güçlerin saldırıları karşısında uyanık olmamız gerekiyor. Bu yüzden topyekün bir mücadele önemli. Tüm muhalefete seslenmek lazım. İktidarın en gerici politikalarına yedeklenmekten uzak durmalı ve uyanık olmalıyız” çağrısında bulundu.

Yayına katılan Psikiyatr Nezaket Kaya ise “21. yüzyılda ‘LGBT bir hastalık mıdır?’ sorusu bana çok absürt geliyor. Eğitim sisteminde LGBT ile ilgili herhangi bir eğitim verilmediği için ona istinaden yanıtlıyorum. LGBTİ olmak, eşcinsel olmak bir hastalık değildir. İnsanın varoluş biçimlerinden sadece biridir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “LGBTİ’lere dönük nefret söyleminin hiç kimseye faydası yoktur. LGBTİ’ler için büyük bir korku iklimi yaratıldığını görüyoruz. Her bir vatandaşın yaşam hakkı aslında hepimizin yaşam hakkı anlamına geliyor. Yerel yönetimler de, hiçbir ayrım gözetmeksizin her vatandaşa eşit hizmet götürmek için gayret etmelidir. Aslında bu kadar basit” dedi.

Ekran görüntüleri Kaos GL'nin Youtube yayınından alınmıştır

İlgili haberler
Kaos GL: LGBTİ hakları insan haklarıdır!

Kaos GL, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Günü dolayısıyla Türkiye’deki y...

Onur Ayı yasaklarını, LGBTİ'lere dönük saldırıları...

Onur Ayı yasaklarını, LGBTİ'lere dönük saldırıları Gazeteci Yıldız Tar ve Ankara Gökkuşağı Aileleri...