KÜSGET’ten seslenen Sevda Karaca: Göçmen düşmanlığı yapan listelere karşı yerli ve göçmen işçilerle birlikte kazanacağız
Yayın Kurulu Üyemiz, Antep milletvekili adayı Sevda Karaca, KÜSGET sanayi sitesinden seslenerek "Yerli ve göçmen işçilerle birlikte kazanacağız" dedi.

Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listesinden Antep Miilletvekili Adayı Sevda Karaca, kayıt dışı çalışmanın en yoğun olduğu sanayi bölgelerinden biri olan KÜSGET’ten seslendi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi Yeşil Sol Parti'nin Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Antep’in sanayi bölgelerinden biri olan KÜSGET’ten seslendi. Kayıt dışı çalışmanın yoğun olduğu KÜSGET’te Karaca, “Bugün seçim listelerinde göçmen düşmanlığı yaparak işçi sınıfını bölmekten, halkları birbirine düşman etmekten başka bir işlevi olmayanları görüyoruz. Ama Antep halklarıyla birlikte buradayız. Yerli, göçmen işçilerle birlikte kazanacağız” dedi.

“ANTEP’TEKİ YERLİ VE GÖÇMEN İŞÇİLER AYNI TAŞTAN EKMEĞİNİ ÇIKARIYOR”

Karaca, “Buradayız. 2 milyon nüfusuyla emek şehri olan Gaziantep’in bir başka sanayi bölgesinde, KÜSGET’teyiz. Antep’te emeğin en çok kayıt dışı olduğu yerdeyiz. Evet, ihracat rekortmeni bu kentte toplam tam 241 bin işçi kayıt dışı. Yani her 3 kişiden biri sigortasız, güvencesiz. Kayıt dışı çalışmanın en yoğun olduğu bölgelerden birindeyiz, KÜSKET’teyiz. Burada 2 bin 400’e yakın işyerinde 25 bin işçi çalışıyor. Burada yerli, göçmen, mülteci işçiler birlikte ter döküyor. Evet, Antep’teki yerli ve göçmen işçiler aynı taştan ekmeğini çıkarıyor. Yoksulluğu, güvencesizliği, iş kazalarını ortak yaşıyorlar. Aynı hayat pahalılığı, aynı enflasyon, aynı kira artışları… Aslında neresinden bakarsak bakalım aynı geçim derdi...” dedi.

“YÜZLERCE İŞÇİ İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET İÇİN İŞ BIRAKTI”

KÜSGET işçilerinin geçtiğimiz ocak ayındaki mücadelesini hatırlatan Karaca, “KÜSGET’teki yerli ve göçmen döküm işçilerini bu ortak hayat kavgası birleştirdi. Ortak talep netti: Asgari ücrete uygulanan zam oranının kendi ücretlerine de uygulanması. Oysa patronlar bu zammı çok buluyorlardı. Üstelik normal işleri 60 derecedeyse, patron 70 derecede çalışmalarını istiyordu. Fabrikalardaki iş günü 8 saat ise, döküm patronları 9 saat çalışılsın istiyordu. Elektriğe kapılıp ölen oluyor, üretim durdurulmuyordu. Bazı işçiler sürekli taş patlaması riski altında çalışıyor, maliyetten kısmak için güvenlik tedbirleri alınmıyordu. Neredeyse her işçinin bel fıtığı olduğu KÜSGET’te patronların işçilere mesajı da netti: Daha çok çalış, ölümüne çalış ama daha az ücret iste. Çocuğuna bırakın eti, süt bile alamayan işçiler, ‘Biz köleleşmek istemiyoruz’ diyerek el ele verdi. Yüzlerce işçi insanca yaşayacak bir ücret için iş bıraktı. Suriyeli, Türkiyeli; Türk, Kürt, Arap…” diye konuştu.

“AYNI DERTLERİ OLANLAR AYNI TARAFTA BİRLEŞTİ”

Birleşik mücadele vurgusu yapan Karaca, “Evet, aynı dertleri olanlar aynı tarafta birleşti. Hem de bunu ırkçı provokasyonlar için özel seçilmiş bir kent olan Gaziantep’te yaptılar. Bugün seçim listelerinde göçmen düşmanlığı yaparak işçi sınıfını bölmekten, halkları birbirine düşman etmekten başka bir işlevi olmayanları görüyoruz. Ama Antep halklarıyla birlikte buradayız. Yerli, göçmen işçilerle birlikte kazanacağız” dedi.

İlgili haberler
Adana Ekmek ve Gül göçmen kız kardeşlerine sesleni...

Adana Ekmek ve Gül grubumuz Kız Kardeşlik Köprüsü sınır tanımaz diyor, göçmen kadınlarla dayanışma g...

Umut için yola çıkan göçmen kadınlar

Türkiye'de yaşayan göçmen kadınlar yaşadıkları barınma ve sömürü sorununu, maruz bırakıldıkları yoks...

Depremin 7. gününde Kadınlar, çocuklar, mülteciler...

Depremin etkilerinin en yoğun hissedildiği illerden biri olan Antep’e giderek çadır kentlerde kadınl...