Kural reddetti, Sıla '1 saat şiddete uğradım' dedi
Sıla’nın şiddet gördüğü Ahmet Kural hakkında açtığı dava görüldü. Kural savunmasında, ‘Sıla Hanım arkadaşlarıma ve inançlarıma saygısızlık yaptı’ dedi. Sıla ise 45 dakika şiddet gördüğünü anlattı.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’ya şiddet uygulayan oyuncu Ahmet Kural’ın “Hakaret”, “Tehdit” ve “Basit yaralama” suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Ahmet Kural, müşteki Sıla Gençoğlu ve 3 tanığın yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

KURAL REDDETİ
Savunma yapan Kural şöyle konuştu; “2017 Mayıs’ında güzel bir ilişkiye başladık. Ancak dünya görüşlerimizin, inançlarımızın farklılığı, arkadaşlarımı hor görmesi nedeniyle ayrılma kararı aldım. Sonrasında ‘tokat attı’ diye bir haberi uydurdu. Bir hafta sonra Okan Can Yantır ile birlikte olmaya başladı. 1.5 ay evden çıkmadım. Kimseyle görüşmek istemedim. Bu benim ağırıma gitti. Mahremiyete biraz önem veriyorum. Olay basında da yer aldı.

Birlikteliğimiz sırasında aramızda kültür farkından dolayı anlaşmazlıklar vardı. Sıla Hanım’ın arkadaşlarıma ve inançlarıma yönelik saygısızlığı nedeniyle ayrıldık.

Sonrasında 6 Mayıs’ta Sıla hanım bana ‘dön’ diye mesaj attı. Cevap vermedim. 16 Mayıs’ta teyzesi aradı. ‘Sıla’nın Okan ile bir alakası yokmuş’ dedi. Ben ise ayrılma nedenimizin bu durum olmadığını söyleyerek telefonu kapattım. Araya ortak arkadaşlarımızı soktu. Ağustos ayında ise ‘sana şarkı yaptım’ dedi. Bu beni etkiledi. Konuştuk. Aklımda hâlâ üçüncü kişi vardı. Ona üçüncü kişiyle birlikteliğiyle hakkında 3 kere soru sordum, değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu.

Olay günü annem ve ablalarımın geldiği gece o da bize geldi. Alkol aldık. Bayağı içti. Rumeli Hisarı’nda bulunan evin merdiveninden inerken sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Sonra Zekeriyaköy’deki evime geçtik. İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. Evet ‘senin canını yakmak için yaptım’ dedi. Kendisinden evi terk etmesini istedim. Aramızda tartışma oldu. ‘Defol git’ dedim. Şoförünü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarken de bana ‘Seni bitireceğim Ahmet Kural’ dedi. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.”

SILA: 45 DAKİKA ŞİDDET GÖRDÜM
Sıla ise olay günü Kural’ın ailesiyle güzel vakit geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu; “Sonra eve geçtik. Ancak kurtulamadığım soru geldi; Okan Can Yantır’a dair soru. Alkolün etkisiyle bir anda sinir krizi geçirdi. Takribi bir saat sürdü. Kendimi evden kurtarmaya çalıştım. Bana ‘git evden defol’ gibi şeyler söyledi. Bir saat boyunca evden kurtulmaya çalıştım. Kötü bir kabus gibiydi. ‘Git buradan seni gebertirim’ dedi. Kafamı duvarlara vurdu. Yere düştüm. Kafamı ve böbreklerimi tekmeledi. Bana ve aileme küfürler etti. ‘Çok sevdiğin baban kollarında ölsün’ dedi. Çıkmak istedim bahçe kapısından içeri sokuldum. Kafama vurdu.Yerlerde sürüklendim. Yaklaşık 1 saat sürdü. Dinlenip dinlenip dayak yedim. Bir saat boyunca ara ara dayak yedim. İdrarımdan kan geldi. Bir şekilde şoförümü aramayı başardım. Peşimden gelmedi. Şikayetçiyim.”

TANIKLARIN İFADESİ
Kural ve Sıla’nın savunmalarının ardından tanık dinlendi. Zeynep T. “Arkadaşımın evinde kalıyorduk, yan taraftaki evin Ahmet Kural’a ait olduğunu biliyorduk. Geç vakitte sesler gelmeye başladı evde ve bahçeden ses geliyordu” dedi.

Sıla’nın asistanı, “Olaydan bir gün sonra Sıla’yı gördüm. Korkunç vaziyetteydi. Suratındaki şişlik ve kızarıklıkları, kol ve bacağındaki morlukları hatırlıyorum. Sorduğumda Ahmet Kural tarafından darp edildiğini söyledi” dedi.

Davanın ilerleyen dakikalarında ise Sıla ve Ahmet Kural’ın avukatları arasında tartışma yaşandı. Duruşma 22 Nisan’a ertelendi.

AHMET KURAL’DAN DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA
Duruşma sonrası açıklama yapan Ahmet Kural, “İddiaları tek tek çürüttüğümüz bilimsel raporlar var. Mahkeme uzadı. Davamın sonuna kadar arkasındayım. Haklılığımı ispatlayacağım. Türk adaletine güveniyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?
Sıla, 29 Ekim 2018 günü, Ahmet Kural’ın kendisini darp ettiğini belirterek savcılığa şikayette bulunmuştu. Darp raporunu da savcılığa teslim eden Sıla, ifadesinde maruz bırakıldığı şiddeti anlatmıştı. Başlayan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Kural, suçlamaları reddederek, “Olay günü aramızda bir tartışma yaşandı. Bu tartışma sırasında Sıla’nın evden gitmesini istedim. Birbirimize karşı seslerimizi yükselttik. Fakat tehdit etmedim. O gün alkollü olduğumuz için birbirimizi kollarımızdan tutup sarstık. Bu sırada birkaç kere yere düştük. Tüm bu yaşananlar 15 dakika sürdü” diye konuşmuştu.

İlgili haberler
#SeninleyizSıla peki nasıl?

Hepimizi güçlendirdiğin, yüreklenmemize neden olduğun, sustuklarımızı, sessiz kaldıklarımızı hatırla...

GÜNÜN İSYANI: Mağdur edebiyatı yapmandan sıkıldık...

Sıla’yı şiddete maruz bırakan Ahmet Kural yaptığı savunmalar ve açıklamalarla mağdur edebiyatı yapıp...

GÜNÜN MESAJI: Dik duran kadınlara hepinizi teker t...

Jet Sosyete dizisinden güzel bir sahne: Düşmeyen dik duran kadınlara hepinizi teker teker alıştıraca...