Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Öznur Akkaya’nın davasının takipçisiyiz
Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, biri Küçükçekmece'de olmak üzere geçtiğimiz gece 3 kadının evli olduğu erkekler tarafından katledilmesine dair basın açıklaması düzenledi.

Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, geçtiğimiz gece 3 kadının evli olduğu erkekler tarafından katledilmesine dair basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Kader Vural okudu.

HANİ, NEREDE 'SIFIR TOLERANS?'

Vural, bir gecede işlenen 3 kadın cinayetinden birinin Küçükçekmece’nin Mehmet Akif Mahallesi’nde yaşayan Öznur Akkaya’nın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından sokak ortasında öldürülmesi olduğunu ifade etti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun temmuz ayına ilişkin yayımladığı rapora atıfta bulunan Vural, raporda 28 kadının erkekler tarafından öldürüldüğüne, katledilen kadınların 12’sinin aile içinde ve 2’sinin boşanma ya da ayrılma aşamasında olduğu erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çekti. Bununla birlikte Vural, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın “şiddete sıfır tolerans” sözlerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Aile diye diye kadınları şiddet sarmalına mahkum eden iktidar ve bakanlıkları bugün boşanmalarda arabuluculuk meselesini gündeme getiriyor. Oysa verilere baktığımızda kadınlar en çok evli olduğu erkekler tarafından öldürülüyor veya boşama aşamasında katlediliyor. Şiddet failleri ve katillere karşı “sıfır tolerans” ilkesinin işletildiği bu süreçte faillerini cezasızlıkla ödüllendiriyor. Boşanma aşamasında olan kadınlar mahkemede “erkeğin ailesi ile görüşmedi” diye kusurlu bulunuyor.”

Çalışırken patron tacizine, evde şiddete uğrayan kadınların yoksulluk ve şiddetle en temel insan haklarından yoksun bırakıldığını ifade eden Vural, “Kadınların taleplerine kulak tıkayanlara, şiddet ve ölüm döngüsüyle bizi yüz yüze bırakanlara karşı isyandayız, öfkeliyiz!” dedi.

Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği olarak Öznur Akkaya’nın davasının takipçisi olacaklarını ifade eden Vural, kadınlar bulundukları her alanda güvende hissedene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bir gecede 3 kadın cinayeti

Geçtiğimiz gece Ankara'nın Mamak ilçesinde, İstanbul'un Küçükçekmece ve Bağcılar ilçesinde 3 kadın b...

AKP'nin 22 yılı | Hak gasbı ve şiddet sarmalı

AKP'nin kuruluşunun 23. yılındayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında katılımıyla AKP'nin kuruluşu kutlanmı...

TKDF temmuz ayı kadın cinayetleri raporu: 28 kadın...

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, temmuz ayına ilişkin yayımladığı raporda 28 kadının erkekler t...