Kocası tarafından öldürülen Pınar Çiçek’in davası görüldü
22 yaşındaki Pınar Çiçek’in kocası tarafından öldürülmesine ilişkin ilk duruşma görüldü. Sanık avukatı Pınar’ın intihar ettiği iddiasında bulunurken dava öncesi açıklama yapan kadınlar adalet istedi.

2017’nin nisan ayında kocası tarafından katledilen Pınar Çiçek henüz 22 yaşındaydı. Kocası ve kocasının ailesi ‘namus’ diyerek infaz kararını vermişlerdi Pınar’ın. Ayrı kocası barışma bahanesiyle Pınar’ı kandırarark Altınoluk’a getirmişti ve yeni taşındıkları evde Pınar ölü bulundu.

Uzun bir süre yakalanamyan koca daha sonra yakalandı ve cezaevine konuldu. Pınar’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması ise görüldü. Duruşmada şahitler dinlenirken; iki ailenin kan davası gütmemesi için barış imzaladığı öğrenildi. Sanıklar suçlamaları kabul etmezken Pınar’ın intihar ettiği iddia edildi. Dinlenmeyen tanbıkların dinlenmesi ve bazı belgelerin bilirkişi tarafından incelenmesi için dava 4 Aralık’a ertelendi.

Duruşma öncesi açıklama yapan Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması ise Pınar Çiçek için adalet istedi.

NE OLMUŞTU?
Pınar’ın babasının anlatımına göre olay şöyle yaşandı: Pınar’ın bekar görümcesi Nazlı’nın bir sevdiği varmış ve telefon görüşmelerini Pınar’ın telefonuyla yapıyormuş. Bir şekilde bu konuşmadan haberdar olunmuş ve Pınar görüşme yapıyor diye anlaşılmış. Kocası, kayınvalidesi, kayınpederi Pınar’ı dövmüşler. Sonra da kızın babasını çağırıp “Kızınız namussuz bir iş yaptı” demişler. Baba kızı alıp evlerine gelmiş. Ne savcılığa şikayete gitmişler ne de darp raporu almışlar. İki ay sonra baba bir avukata gitmiş ve boşanma işlemini başlatmak istemiş. Ondan sonra karşı taraf görüşmeci göndermiş, katil koca ben hata ettim demiş. Bu görüşmeler şahit dedikleri kişiler aracılığıyla yaşanmış. İki yaşında bir çocukları da var. Pınar “Benim kocamla bir geçimsizliğim yoktu” diyerek geri dönmek istemiş.
Damat, babasıyla aynı apartmanda oturmayacağını söyleyerek Altınoluk’ta ev tutmuş. Pınar’ı almış. Babası Pınar’ın ağabeylerini evin yerini öğrenmeleri için göndermiş. İlk gün her şey normalken olay, ikinci günün gecesi yaşanmış.
Gece yarısı damat çocuğunu abisine bırakıp ortadan kaybolmuş. Damadın abisi de “Çocuklarını bırakıp gittiler” diye jandarmaya haber vermiş. Jandarma baba evine gelip Pınar’ı soruşturmuş. Abiler de Altınoluk’a gitmiş, kapıyı ev sahibine açtırmışlar ve genç kadını yatakta üzeri yorganla örtülmüş, uyuyor pozisyonunda öldürülmüş halde bulmuşlar.
İlgili haberler
Pınar'ı 'namus' diyerek infaz ettiler

Balıkesir Altınoluk’ta geçtiğimiz hafta bir kadın cinayeti yaşandı. 22 yaşındaki Pınar kocası tarafı...

'Pınar'ın katili yakalansın, yargılansın'

Balıkesir'de kadınlar kocası tarafından öldürülen Pınar Çiçek için bir araya geldi. Kadınlar 'namus'...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...