Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi: Gücümüz birliğimizden gelir!
İstanbul Sözleşmesinin iptalinin tartışmaya açılmasına tepki gösteren ve ‘Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz’ diye Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmek istenmesine karşın ‘haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz’ diyerek çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Sözleşmesi’nin anlatıldığı ve maddelerinin yer aldığı broşürü dağıtırken konuştuğumuz kadınlar, “Kadına yönelik şiddet ve cinayetler son bulsun, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diyor...  

KADINLAR BROŞÜR DAĞITIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

İzmit’te Yürüyüş Yolu’nda İstanbul Sözleşmesinin maddelerinin yazılı olduğu broşürleri dağıtan Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi üyesi kadınlarla konuştuk. Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nden Selda Arslan Kocsan, kadına yönelik şiddete hayır demek için mücadele ettiklerini söyleyerek, “Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifinde bir araya geldiğimiz kadınlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kızımla birlikte broşür dağıtıyorum. Mücadelemizle birlikte daha güzel günler göreceğimize inanıyorum” dedi.

‘GÖÇMEN VE MÜLTECİLERİN HAKLARI İÇİN DE BURADAYIZ’

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Güzide Saatçi ise, “Kadınları koruyan yasaları onlara bir kez daha hatırlatmak için broşür dağıtımı yaptık. Kadınlar yaşasın, ölmesin diye İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesin diyoruz” diye konuştu. İnisiyatif üyesi Sema İnal, sözleşmenin 18. maddesine vurgu yaparak, “İstanbul Sözleşmesi uygulamadan kalkmasın diye uğraşıyoruz. Bu sözleşmenin 18. maddesi çok önemli diye düşünüyorum. Bu madde göçmen ve mültecilerin haklarını daha fazla korumak için var. Ben de bu maddenin daha çok gündeme gelmesi için çalışıyorum” dedi. Yine inisiyatif üyesi Cemile Gültepe, “Gündemimiz kadın ve çocuklar. Bütün kadın ve çocukların hakları için İstanbul Sözleşmesi yaşatılsın ve uygulansın istiyoruz” derken, Yüksek Lisans öğrencisi Halise, “Bütün ötekilerin sesi olacak olan İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için buradayım” ifadelerini kullandı.

29 AĞUSTOS’TAKİ FORUMA DAVET

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Eski Başkanı Sevim Pekyörür, “Kadına dair her şeyin güzel olmasını diliyorum. Kadın ve cinayetleri son bulsun. Kadınların sokakta daha rahat yürümesi ve istediği kıyafeti giymelerini diliyorum” dedi.

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, 29 Ağustos’ta yapacakları foruma kadınları davet ederek şunları söyledi: “Günlerdir farklı çalışmalar yürütüyoruz. Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin son bulması için İstanbul Sözleşmesinin uygulanması gerektiğini ne haklarımızı ne de hayatlarımızın pazarlık konusu olmadığını anlatmaya gayret ettik. 29 Ağustos’ta İzmit Belediyesi Belsa Plaza’nın Teras Katında bir forum gerçekleştireceğiz. Kocaeli’deki tüm emekçi kadınları bu foruma davet ediyoruz. Gücümüz birliğimizden gelir, gelin birlikte değiştirelim diyoruz. Kadınların yaşayabilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için İstanbul Sözleşmesi bizim için hayati bir öneme sahip. Hep birlikte bu iktidara çekilme tartışmalarının bir an evvel son bulması gerektiğini örgütlü gücümüzle gösterelim diyoruz.”

İlgili haberler
Eskişehir’de kadın zinciri: 'İstanbul Sözleşmesi’n...

Eskişehir'de kadınlar, Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun çağrısı ile İsmet İnönü Caddesi'de bi...

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi kuruldu

Kocaeli’de İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi kuruldu. İnisiyatif üyesi kadınlar ilk olarak İzmit Beled...

Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi yorumu: ‘Aileerkil...

Erdoğan, partisinin kuruluş yıldönümünde İstanbul Sözleşmesi’nin adını anmadan sözleşmenin iptaline...