Eskişehir’de kadın zinciri: 'İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz'
Eskişehir'de kadınlar, Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun çağrısı ile İsmet İnönü Caddesi'de bir araya geldi. 'İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz' diyen kadınlar, kadın zinciri oluşturdu.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu çağrısıyla İsmet İnönü Caddesinde bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmek istenmesine tepki gösterdi. Katledilen kadınların fotoğraflarını taşıyan Platform üyeleri kadın zinciri oluşturdu. 'İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz' diyen kadınlar, İstanbul Sözleşmesinin maddelerini okudu.  

Eskişehir'li kadınlar, "Kadınların eşitlik haklarının güvenceye alınması ve şiddete karşı korunması için en önemli uluslararası belge olan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz! AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesini MYK toplantısında tartışacağını söylediği bu gün 'Tartıştığınız hayatlarımızdır, haklarımızdır, tartışmanıza izin vermiyoruz!' demek için sokaklardayız. Ellerimizde kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kız kardeşlerimizin fotoğraflarıyla onlara verdiğimiz mücadele sözüne sahip çıkıyoruz. İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansaydı onlar ve daha nice kadın bugün aramızda olabilirdi, biliyoruz" dedi.

İlgili haberler
Eskişehirli kadınlar ‘kadın zinciri’ kuruyor

İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmek istenmesine karşı ülkenin dört yanında tepkiler sürüyor. Eskişe...

İstanbul Sözleşmesi’nin iptali buzdolabına mı kald...

Hükümetin, sözleşmeyi iptal etmeyi şimdilik rafa kaldırması, sözleşmenin yükümlülüklerinden sıyrılma...

Ankara'da kadınların İstanbul Sözleşmesi açıklamas...

Ankara Kadın Platformunun İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapmak istediği açıklama polis tarafından e...