Kızılcaköy’de asker tarafından itilen bir köylü kadın bayıldı
Köylüler direniş çadırlarının JES şirketinin tel örgü ile çevirdiği arazinin karşısına taşırken, Jandarma ile köylüler arasında yaşanan arbedebe askerin ittiği bir köylü kadın bayıldı.

Aydın Kızılcaköylüler JES’e karşı direnmekte kararlı. Dün, onlarca jandarma ve sivil özel güvenlik eşliğinde köy yakınındaki araziyi tel örgü içine almak için beton direklerle çevreleyen şirkete karşı köylüler geri adım atmadılar. Köy meydanındaki direniş çadırlarını JES şirketinin çevirdiği ve jandarmanın 24 saat nöbet tuttuğu arazinin karşısına taşıyan köylüler direnişe devam etti.

Sabah jandarma ile köylüler arasında arbede yaşandı. Askerlerin itmesi sonucu ayaklar altında kalan Kızılcaköylü bir kadın bayıldı.

Özellikle kadınların ön planda olduğu direnişte jandarma köylüleri ‘Yapacak bir şey yok’ diye ikna etmeye çalışırken, sayıları her geçen an artan köylüler ise topraklarında JES istemediklerini, kuyu açılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

BUGÜN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Kızılcaköylüler bugün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklar. Jandarmanın JES arazisine giden yolları kapatması nedeniyle tarlalarına gidemediklerini belirten köylüler, kendilerine kapatılan yolun şirketin çalışmaları için açık tutulduğunu dile getiriyorlar. JES şirketini arazilerin çevresine beton direkler dikip tel örgü içine aldığını belirten köylüler, jandarmanın da köy içinde sık sık gelişigüzel kimlik kontrolü yapmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Köylüler Cumhuriyet Başsavcılığına vermek için hazırladıkları dilekçede Anayasanın 23.maddesi ne göre herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahip olduğuna vurgu yaparak, “Tarlamıza bahçemize gitmemizin jandarma tarafından engellenmesi, herhangi bir suç şüphesi olmamasına rağmen 4-5 kere olacak şekilde kimlik kontrolü yapılarak tedirgin edilmemiz Anayasaya aykırıdır. Seyahat etme hürriyetimiz ihlal edilmiştir” dediler.
İlgili haberler
Aydınlı kadınlar jeotermal santrale karşı nöbet ba...

Aydınlı kadınlar, Kızılca köyünde yapılmak istenen jeotermal santrale karşı diğer köylülerinde deste...

Kadınlar ÇED toplantısını bastı, yetkililer toplan...

Aydın Kızılcaköy’de yapılmak istenen jeotermal santrali için düzenlenen ÇED toplantısında kadınların...

Kızılcaköylü kadınlar jandarmayla karşı karşıya ge...

Köylerine JES yapılmasına karşı çıkan Kızılcaköylü kadınlar jandarmalarla karşı karşıya geldi.