KESK’li kadınlar direnişteki Agrobay işçilerini ziyaret etti
KESK İzmir Kadın Meclisi, 25 Kasım yaklaşırken sendikalı oldukları için işten atılan ve 91 gündür direnen Agrobay işçisi kadınları ziyaret etti.

KESK İzmir Kadın Meclisi, sendikalı oldukları için işten atılan ve 91 gündür direnen Agrobay işçisi kadınları ziyaret etti. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında yapılan ziyarette mücadele vurgu yapıldı.

Kadınların her yerde şiddete maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, “25 Kasım’da erkek devlet şiddetine, yoksulluğa, emek düşmanlığına, savaşlara karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz şiarını yükseltiyoruz” denildi.

“Kadın emeği üzerindeki denetimini sıkılaştırarak ayakta kalmaya çalışan AKP-MHP erkek iktidarının Türk-İslam sentezine yaslanan bir kültürel hegemonya kurma çabası da ailenin kutsallığına zeval getirmeyecek cinsiyetçi politikalarla devam ediyor. Kürtajın ve sezaryenin hak olmaktan çıkarılması, şiddet uygulayan erkekle arabuluculuk uygulaması, boşanmayı zorlaştırma raporları, nafaka hakkına dair tartışmaları ile kadınları sistematik olarak aileye mahkûm etmeye çalışıyor” denilen açıklamada, kadınların bunlara mahkum olmadığı dile getirildi.

‘ŞİDDETİN TÜM BİÇİMLERİ ORTADAN KALKSIN’

Ekonomik ve sosyal güvenceden yoksun bırakılmayı, yoksullaşmayı, dayatılan kimliklerle yaşamayı, güvencesiz- kayıt dışı çalıştırılarak sömürülmeyi kabul etmedikleri belirtilen açıklamada, “Dünyanın bakımı da dahil tüm bakım yüklerini karşılıksız olarak yüklenmek zorunda görülmeyi, şiddet ve istismar tehdidi altında yaşamayı reddediyoruz. Bu sorunlara çözüm üretecek politikalar yapılsın, kadına yönelik şiddetin tüm biçimleri ortadan kalksın istiyoruz” denildi.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi; “Hayatlarımıza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkarak; savaşa, şiddete, yoksulluğa karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunacağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Güvenceli iş güvenli gelecek talebimizden vazgeçmiyoruz. Örgütlenme özgürlüğümüzden vazgeçmiyoruz. Şiddetsiz bir yaşam, eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi, barış, laiklik mücadelemizden vazgeçmiyoruz.”

Fotoğraf: KESK


İlgili haberler
Ayvalık Kadın İnisiyatifi ve Dikili Kadın Platform...

Ayvalık Kadın İnisiyatifi ve Dikili Kadın Platformu üyeleri 90 gündür direnen Agrobay işçisi kadınla...

Agrobay'da işten atılan kadın işçiler yaşadıkları...

Agrobay Seracılık şirketinde çalışırken sendikalı oldukları için işten atılan işçiler, işten çıkarıl...

Agrobay işçileri Ankara’da: Patronlar yüzünden işç...

Direnişlerinin 43. gününde Ankara’ya gelen işçiler, Agrobay Seracılık’ın bağlı olduğu Bayburt Holdin...