Kayıp Gülistan Doku için eylem yapan arkadaşlarına polis saldırdı
7 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun arkadaşları açıklama yaptı, polisin saldırısına rağmen yapılan eylemde arkadaşları: 'Gülistan bulunana kadar eylemlerimiz devam edeceğiz” dedi.

Dersim'de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Gülistan Doku'dan 7 gündür haber alınamıyor. Doku’nun arkadaşları hem, arama çalışmalarının hızlandırılması hem de soruşturma detaylarının paylaşılması için Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Doku’nun arkadaşı Mizgin Tekin “Gülistan Doku’nun arkadaşlarının emniyette ifadesi alınırken tüm şüpheleri üzerine çeken Gülistan’ın eski erkek arkadaşı Rus vatandaşı Zaynal Abarakov soruşturma bitmeden üstelik kendi evinde vermiş olduğu bir ifadeyle nasıl oluyor da serbest kalıyor?” diye sordu. Açıklamadan sonra kent merkezinde yürüyüş yapan Doku’nun arkadaşlarına polis müdahale etti. Polis müdahalesinden sonra Doku’nun arkadaşları yürüyüş yapıp “Gülistan bulunana kadar eylemlerimiz devam edecek.” dedi.

SORGU NOKTASINDA KAMERA YOK MU?
Yedi gündür arkadaşlarından haber alamadıklarını söyleyen Tekin “Yapılan araştırma kapsamında Pazar günü saat 11.29’da arkadaşımızın Aktuluk minibüs hattına bindiği ve Dinar Köprüsü civarında inmiş olabileceği söylendi. Dinar Köprüsü’nde indiğine dair tek bir görüntü elde edilemedi. Tunceli gibi bir şehirde üstelik kimlik sorgulama noktasına yakın bir yerde nasıl oluyor da tek bir kamera bulunmuyor?” dedi.

ŞÜPHELİ YURT DIŞINA MI KAÇTI?
Zaynal Abarakov’un ifadesinin evde alındıktan sonra çeşitli bahanelerle ortalıktan kaybolmasının yurt dışına kaçmış olduğu iddialarını doğruladığını belirten Tekin “Avukatların incelemeye aldıkları sinyal kayıtlarında Gülistan Doku’nun Pazar günü Atatürk Mahallesi’nde 16.26’da Zaynal Abarakov ile telefon görüşmesi kaydı tespit ediliyor. Şüpheli Zaynal Abarakov ifadesinde bu telefon görüşmesine yer verdi mi, verdiyse arakadaşımız neden hala sadece Dinar Köprüsü’nde aranıyor.” dedi.

AÇIKLIK GETİRİLSİN!
Bu durumların tesadüf olup olmadığını soran Tekin “Sizce de bir şeylerin üzeri örtülmüyor mu? Zaynal Abarakov’un ortadan kaybolması iddiaları güçlendirmiştir. Gerek emniyet güçlerinin gerek savcılığın arkadaşımız üzerinde hassasiyet göstermelerini ve ortadaki bilgi kirliliğine açıklık getirmelerini istiyoruz” dedi.



İlgili haberler
Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Kadınlar h...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fidan Demir, 2019 yılında örnek kadın mücadelelerin o...

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’dan hâlâ haber...

Dersim’de üç gündür haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan Doku’nun bulunması için polis, jandarma v...

Dersim'deki cinsel istismar şüphelilerinden biri i...

Dersim'in Pertek ilçesinde, 3 kişinin tutuklandığı çocuklara yönelik cinsel istismar olayının ardınd...