Kasım ayında erkekler tarafından 39 kadın öldürüldü
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kasım 2019 raporuna göre 39 kadın katledildi. 11 kadının kim tarafından öldürüldüğü ise bilinmiyor!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kasım 2019’da katledilen kadınların sayısını 39 olarak açıkladı. KCDP’ye göre, bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 11’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 19 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 4’ü ekonomik bahaneyle, 5’i boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. KCDP, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” dedi.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?
Kasım ayında öldürülen 39 kadının 11’inin kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 11’i evli oldukları erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’i babası, 3’ü akraba/tanıdık, 2’si oğlu, 1’i kardeşi, 4’ü birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ
Öldürülen kadınların 13’ünün ateşli silahlarla, 8’i kesici aletle, 5’i darp edilerek, 3’ü kimyasal madde ile, 3’ü yüksekten düşerek, 1’i boğularak ve 1’i de hem kimyasal madde ve yüksekten düşerek öldürüldü. 5’inin nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

KADINLAR ÇOĞUNLUKLA EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Kadınların 30’u evinde, 1’i arabada, 1’i markette, 2’si sokakta öldürüldü. Öldürülen kadınların 2’si ormanda, 1’i sahilde cansız bedenleri bulundu. 2 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi.

KADINLARIN ÇALIŞMA DURUMU HALA TESPİT EDİLEMİYOR...
KCDP açıkladığı raporda, “Kadınların çalışma durumlarını tespit etmek ise çok zor. Önemli olan bu verinin de basın mensupları tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ulaşılabilen veriye göre kadınların 1’i bir işyerinde çalışıyor, 1’i çalışmıyor ve 37 kadının çalışma durumu bilinememektedir” dedi.
Kasım ayı raporunun tamamı için TIKLAYIN

İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde gerçeklerle devletin rakamlar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kadın cinayetine dair açıkladığı rakamlar ile kadın örgütlerinin...