Karabağlar Kent Konseyi’nden kadın cinayetlerine “Artık yeter” çağrısı
İzmir Karabağlar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, artan kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

İzmir Karabağlar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, artan kadın cinayetlerine karşı “Artık yeter” demek için Karabağlar Barış Semt Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Özdemir, geçtiğimiz haftadan bu yana 6 kadının tanıdıkları erkekler tarafından katledildiğini söyledi. Özdemir, “Kaybettiğimiz, koruyamadığınız canlar için içimiz yine yangın yeri. Görüyoruz ki; ‘artık yeter’ yasaları uygulayın, kadınları koruyun demek de yetmiyor. Şiddeti meşrulaştıran, erkeği daha da cesaretlendiren kadın düşmanı politikalar hızla devam ediyor ama biz kadınlar susmayacağız, en gür sesimizle, dayanışma içinde, canlarımızı, haklarımızı savunmak için buradayız” diye konuştu.

“HER ZAMAN HER YERDE SES ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Özdemir, “Bir yanda yaşadığımız kadın kıyımına rağmen, 14 Mayıs günü yapılan seçimlerle Cumhur İttifakı ile seçime giren Hüda-Par ve Yeniden Refah Partisi milletvekillerinin, amacı kadınları şiddetten korumak olan 6284  Sayılı Kanun aleyhine söylemleri yükseliyor. Zaten korunamayan yaşam hakkımıza rağmen, söz konusu partilerin medyada da çokça gündeme gelen kadının insan haklarına aykırı talepleri endişelerimizi arttırıyor. Kadınlara ve LGBTİ+lara yönelik ayrımcılığı ve nefret söylemini yükselten söylemler ve yasaklar, şiddeti körüklüyor” dedi.

Korkusuzca ve güven içinde yaşamak istediklerini söyleyen Özdemir, “Anayasa’nın eşitliği düzenleyen 10. maddesinin gereği, kadınların şiddetten uzak yaşam haklarının korunması, kadına yönelik şiddet dosyalarında doğru uygulamaların yapılması, eğitimde, siyasete katılımda, istihdamda eşit fırsatların sağlanması, içine hızla sürüklendiğimiz kadın yoksulluğunun durdurulması, bütüncül bir kadın politikası oluşturulması taleplerimizle, her zaman, her yerde ses çıkarmaya devam edeceğiz” diyerek mücadelelerinden ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Fotoğraf: Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi

İlgili haberler
6284 kadınlara neler sağlıyor?

Ahmet Kural tarafından şiddete maruz bırakılan Sıla’nın da başvurduğu 6284 sayılı Şiddetin Önlenmesi...

6284 ve AK Partinin Kadın Politikasının Mimarisi

AKP, Kadın politikasının mimari algısından neoliberal girişimci kadınlardan, muhafazakâr-dindar-tari...

Yeniden Refah Partisinin beyannamesi: Kadının sade...

Cumhur ittifakının yeni üyesi Yeniden Refah Partisinin seçim beyannamesinde kadınlar nasıl yer alıyo...