Kadir Şeker’in kurtardığı Ayşe D. ifade değiştirdi
Ayşe D. ifadesini değiştirerek Özgür Duran’ın kendisini darbetmediğini söyledi. Avukat Diren Cevahir Şen ise kadının ifade değiştirmesinin şüpheli olduğunu, araştırılması gerektiğini söyledi.

Kadir Şeker’in kurtardığı Ayşe D. ifade değiştirdi. İlk ifadesinde sevgilisi Özgür Duran’ın kendisini dövdüğünü, Şeker’in de kurtarmak için müdahale ettiğini anlatan Ayşe D., bu kez Özgür Duran’la sadece tartıştıklarını, darp olmadığını öne sürdü. “Ne oldu da kadın ifadesini değiştirdi?” diye soran Avukat Diren Cevahir Şen, “Ortada şaibeli, şüpheli bir durum var. Kadının tehdide uğramadığını, tehdit altında olmadığını söyleyemeyiz. Bu kadın ‘Özgür iradesiyle bu ifadeyi vermiştir’ diyemeyiz. Bu olguların araştırılması gerekir” dedi.

İlk ifadesinde Özgür Duran’ın kendisini darbettiğini, yanlarına gelen Kadir Şeker’in de kendisini kurtarmaya çalıştığını söyleyen Ayşe D., bugün ifadesini değiştirdi. D., “Olay günü Özgür alkollüydü. Tartışıyorduk, beni dövmüyordu. Oturduğumuz kameriyeye eliyle vuruyordu. İsmini sonradan öğrendiğimiz Kadir yanımıza geldi. Beni dövdüğünü düşünmüş ama Özgür bana vurmuyordu” dedi.

İFADE DEĞİŞTİRDİ, ‘DARBEDİLMEDİM’ DEDİ

Olayın ardından Antalya’ya giden Ayşe D., adli işlemler için Özgür Duran’ın ailesiyle birlikte Konya’ya geri döndü. DHA muhabirine konuşan Ayşe D. ifadesini değiştirerek şunları söyledi:
“Olay günü Özgür alkollüydü. Evde kavga ettik. Evden çıkıp, parka gittim. Tek başıma ağlıyordum. Özgür’e ‘Aramızdaki sorunu konuşup, halledelim’ dedim. Özgür yanıma geldi. Bağrışmaya başladık. Özgür kameriyeyi yumrukluyordu. O sıra yanımıza ismini sonradan öğrendiğim Kadir geldi. Muhtemelen bizim kavga ettiğimizi düşündü. Özgür’e ‘Neden bayanı rahatsız ediyorsun?’ dedi. Özgür de ‘Biz birlikteyiz’ diye yanıt verdi. ‘Nikahlı karın mı?’ diye sordu. Ben de ‘Evet ablacım, o benim eşim sen git’ dedim. Kadir’in elinde siyah renkli bıçak vardı. Elindeki bıçakla yanımıza geldi. Karşılıklı bir şeyler söylerken, aralarında boğuşma yaşandı. Boğuşma esnasında Özgür yere düştü. Özgür’den kan geliyordu. Olaydan sonra polis eşliğinde hastaneden darp raporu aldım. Ancak vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Özgür’ün yüzünde darp izleri vardı. Ortada bıçak çekecek bir durum kesinlikle yoktu. Üniversiteye hazırlanan bir çocuğun üzerinde bıçağın ne işi var? Bir insanı geçmişiyle yargılamamak gerekir. 19 suç kaydı olması, bir insanı kötü yapmaz. Ne yaptıysa uyuşturucu yüzünden yaptı”

İLK İFADESİNDE ‘KADİR BENİ KURTARMAYA ÇALIŞTI’ DEMİŞTİ

Şiddet maruz bırakılan Ayşe D. polise verdiği ilk ifadede, geçen yıl mayıs ayında tanıştığı Özgür Duran ile 4 ay önce Antalya’dan Konya’ya gelip yerleştiklerini, daha sonra eşinden boşandığını, olay günü Duran’ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen Kadir Şeker’in kendisini kurtarmaya çalışırken katil olduğunu söylemişti.

‘ORTADA ŞAİBELİ BİR DURUM VAR’

Evrensel’e konuşan Avukat Diren Cevahir Şen, kadının ifade değiştirmesinin şüpheli bir durum olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bu meselenin ciddiyetle araştırılması ve soruşturmanın ciddiyetle yürütülmesi gerekiyor. Bu kadın bu duruma tamam dese de demese de ortada somut bir erkek şiddeti var. Kadına yönelik erkek şiddeti hayatımızın her alanına sirayet eden, desteklenen, pohpohlanan, ört bas edilen, teşvik edilen bir şey. Bu gerçekle yüz yüzeyiz. Bir erkek, şiddeti engellemeye çalışırken, biri ölüyor. Olayın gerçekten nasıl olduğu tartışılırken aslında erkek şiddeti olgusunun da yeni baştan tartışılması demek. Çünkü o kadın ölebilirdi orada. Orada bir kadın cinayeti de olabilirdi.”
Kadının ifade değiştirmesini düşündürücü bulduğunu söyleyen Şen şunları söyledi:
“Bu kadının ifadesini değiştirmesi, yani birinin bir kişinin ifadesinde 180 derece değişikliğe gitse bile şiddet gören bir kadınsa, bu durum düşündürücüdür. Bu kadının tehdit edilmediğini varsayamayız. Bu kadının tehdit edilebileceğine dair olağan bir şüphe var ortada. Güven içerisinde olduğunu düşünen insan kendisini şiddete maruz bırakan insanı korumaz. Ne oldu da kadın ifadesini değiştirdi? Bu kadın o adamın şiddetine maruz kalıyordu, herkesin gözü önünde. Bu olgunun araştırılması gerekir. Bu normal karşılanabilecek, ‘Olmuştur bir şey’ denebilecek bir durum değil. Bu şiddetin zarara uğrattığı kişiden bahsediyoruz, şiddete uğrayan kişi bir kadın. Şiddeti uygulan bir erkek. Ortada şaibeli, şüpheli bir durum var. Kadının tehdide uğramadığını, tehdit altında olmadığını söyleyemeyiz. Bu kadın özgür iradesiyle bu ifadeyi vermiştir diyemeyiz. Bu olguların araştırılması gerekir.”

AVUKATI TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ
Öte yandan Kadir Şeker’in avukatı tutukluluğa itiraz etti. Üst mahkemeye verilen itiraz dilekçesinde tahliye kararı alınması talep edildi.
Soruşturma kapsamında, Kadir Şeker’in olayda kullandığı bıçak, 6136 Sayılı “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun” kapsamında inceleme altına alınırken, Özgür Duran’ın otopsisinde bıçağın nasıl saplandığının belirlenmesi bekleniyor.


İlgili haberler
Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

Öfke zamanı geldi kadınlar… Bizim zamanımız geldi…

8 Mart’ta eşit ve yaşanılır bir dünya için mücadele veren kadınlar olarak tarihte yerimizi aldığımız...

Kadir Şeker’in tutuklanmasına tepki: #Kadiricinada...

Konya'da, Ayşe D’yi darp eden Özgür Duran adlı kişiyi engellemek isterken çıkan arbedede Duran’ın öl...