Kadınlar soruyor: Ne istiyoruz?
‘Bugünlerde bir kez daha barış uğruna savaş, huzur uğruna gerginlik, yaşam adına ölüm dolanıyor tepemizde. Tüm toplumu derinden etkileyen bu siyasetlerin bedelini hepimiz ödüyoruz...’

Barış İçin Kadın Girişimi Afrin operasyonu sonrası savaşın etkilerine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

Biz kadınlar soruyoruz: Ne İstiyoruz?
Bugünlerde bir kez daha barış uğruna savaş, huzur uğruna gerginlik, yaşam adına ölüm dolanıyor tepemizde. Tüm toplumu derinden etkileyen bu siyasetlerin bedelini hepimiz ödüyoruz. Masa başında kurgulanan sınır ötesi ve berisi taktik oyunları ölümü, şiddeti, huzursuzluk ve belirsizliği beraberinde getiriyor. Kadınların bildiği dinleme, anlama, çözme yerine, görmeme, bilmeme, duymama seçiliyor. Tam da ne olduğunu bilmediğimiz ama bildiğimizi sandığımız bir büyük oyunun içinde debeleniyoruz ne zamandır. Yaşamaya ve yaşatmaya dayalı gündelik olağan hayatlar yerine büyük hesaplar, bitmeyen hınçlar ve intikamlar mı istiyoruz toplum olarak? Hayallerimizi kendimizin veya çocuklarımızın ya da sevdiklerimizin insan olması, büyümesi, okuması, mutlu olması, gelecek kurması üzerine mi yoksa kahraman olmaları üzerine mi kurduk gerçekten? Vurup kırma, güç gösterme ve zulüm sarmalı mı arzuladığımız? Bizler, bu toplum, kadınlar erkekler, gençler yaşlılar, inançlılar inançsızlar, varsıllar, yoksullar, gerçekten ne istiyoruz?
Barış için Kadın Girişimi


İlgili haberler
GÜNÜN ÇAĞRISI: Barış için...

Kadınlar ‘Savaşın acılarını en çok yaşayan biziz ve çocuklarımız. Savaşın olmadığı bir dünya istiyor...

Emek Partili kadınlar: Savaşın parçası olmayacağız...

Afrin operasyonuna dair açıklama yapan Emek Partili kadınlar ‘Savaş olmayan yere savaş götürmek kadı...

Ankara Kadın Platformu: ‘Kadınlar barış istemekten...

Ankara Kadın Platformu Afrin operasyonunun durdurulması için açıklama yaptı. Barış isteyen kadınlar,...