Kadınlar soruyor: Gülistan Doku nerede?
Adana ve Mersin Kadın Platformları Dersim’de kaybolan ve kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için eylem gerçekleştirdi. Kadınlar ‘Gülistan Doku nerede?’ diye sordu.

Adana Kadın Platformu ve Mersin Kadın Platformu, Dersim’de kaybolan ve arama çalışmaları sürdürülen Gülistan Doku için açıklama yaptı. Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar yaptıkları açıklamada “Gülistan Doku Nerede” diye sorarken, sürecin takipçisi olacaklarınoı vurguladı. Açıklamayı okuyan Zelal Demiray “ Gülistan yaşıyor mu, öldürüldü mü, kaçtı mı, kaçırıldı mı, intihar mı etti sorularının cevabı henüz belirsizliğini korumakla birlikte, Gülistan’ın akıbetinin bir an evvel ortaya çıkarılmasını isterken, aynı zamanda soruşturmanın da hakkaniyetli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ‘GÜLİSTAN NEREDE?’ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Dersim’de 15 gün süre ile tüm eylem ve etkinlikleri yasaklama kararını kınadıklarını söyleyen Demiray “ Söz konusu algıların, sis perdelerinin ve soru işaretlerinin önünün kesilmesinin yolunun yetkililerin yasakçı kararlar alıp sessiz kalmalarıyla değil, kamuoyunun konuya ilişkin soruşturmanın tüm ayrıntılarıyla doğru ve tatminkar bir şekilde bilgilendirilmesine ilişkin resmi bir açıklamadan geçtiğini bir kere daha belirtiyoruz” diyerek yasakçı zihniyetlere karşı bugün Adana’da yarın Türkiye’nin farklı kentlerinde Gülistan Doku’nun akıbeti ortaya çıkana kadar ‘Gülistan Nerede?’ demeye ve olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.


MERSİN KADIN PLATFORMU: SUSTURULMAYA ÇALIŞIYORUZ, SUSMAYACAĞIZ

Mersin Kadın Platformu da Gülistan Doku’nun bulunmasına yönelik talepleri şiddetle bastırıp, 15 günlük eylem yasağı koyan Valilik kararına tepki göstererek, İnsan Hakları Derneğinde açıklama yaptı. Kadınlar açıklamada Gaziantep Müze Müdürlüğünde görev yapan sözleşmeli Arkeolog Merve Kaçmış’ın intihara sürüklenmesi olayının da takip edeceklerini söyledi.
Mersin Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Derya Narlı, Dersim gibi küçük bir yerde, emniyet ve istihbarat birimlerinin çok iyi bildiği bir kentte Gülistan’ın neden bulunamadığını sordu. Narlı, “Gülistan’ın kaybolması da, hâlâ bulunmaması da iktidarın kadın politikalarından bağımsız değil” dedi. Gülistan’ın bulunmasında kilit rol oynayabilecek ve kaybolmadan önce görüştüğü kişi olan Zaynal Abarok hakkında kamuoyunun açık ve net bilgilerle bilgilendirilmemesinin, ailesiyle birlikte koruma altına alınmışçasına il dışına çıkartıldığına dair basına yansıyan bilgilerin ciddi bir kafa karışıklığına yol açtığını belirten Narlı, “Zaynal Abarok’un babasının polis olması, bu meselenin aydınlatılmasına nasıl etki etmektedir diye ayrıca soruyoruz” dedi. Narlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Gülistanın bulunmasına yönelik ailesinin, arkadaşlarının ve kadınların taleplerine cevap vermek yerine, ona ne olduğunu soranlara müdahale ederek susturmaya çalışan Valilik, Dersim’de 15 gün süreyle eylem, etkinlik, basın açıklaması, afiş, bildiri dağıtımını yasaklayarak tepkileri baskılamaya çalışmaktadır. Kentine, çocuklarına ve geleceğine sahip çıkan emek ve demokrasi güçleri, siyasi parti ve kurumların yapmayı planladıkları miting engellenmiş adeta bir kent susturulmak istenmektedir. Kadınlara yönelik tacizin istismarın, tecavüzün, ölümün olağan hale getirilmeye çalışıldığını biliyoruz. Kaybolmak, öldürülmek, ölüme sürüklenmek erkek egemen iktidarın, eril sistemin kadınlara uyguladığı sistematik politikaların bir sonucu ve gerçekliğidir. Kadınlar olarak buna izin vermeyeceğiz. Sürecin takipçisi olacağız” dedi.

İlgili haberler
Kayıp Gülistan Doku için eylem yapan arkadaşlarına...

7 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun arkadaşları açıklama yaptı, polisin saldırısına rağmen yapılan...

Gülistan Doku’dan 8 gündür haber alınamıyor

Dersim'de kendisinden 8 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun arkadaşları e...

Arkadaşları yurtta eylem yaptı: Gülistan nerede?

Dersim’de Gülistan Doku’nun arkadaşları yurtta eylem yaparak bir kez daha ‘Gülistan nerede’ diye sor...

‘Gülistan kaybolmadan önce Abarakov tarafından dar...

Dersim'de günlerdir haber alınamayan Gülistan Doku için çalışmalar sürdürülüyor. Kendisi ile son gör...

Gülistan’ın intihar mektubu iddiası yalanlandı: Bi...

‘Gülistan Doku’nun intihar mektubu bulundu’ iddiasına ilişkin konuşan ailesi ve arkadaşı, mektubun b...

‘Gülistan nerede’ diye sormaya devam edeceğiz

Günlerdir haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile hakkında basın açıklaması yapan An...