Kadınlar Şişli Etfal Hastanesi’nin uzağa taşınmasını istemiyor
Mikrofon uzattığımız kadınlar ya yaşlı annesini getiriyor hastaneye ya da çocuğunu ve yakınlarında gidebilecekleri bir hastanenin olmaması endişe veriyor.

Şişli Etfal Hastanesi depreme dayanıklı olmadığı gerekçe gösterilerek Seyrantepe ve Sarıyer’e inşa edilen binalara taşınıyor. Şişli bölgesi ve çevre ilçelerde yaşayan insanların kullandığı 122 yıllık bu hastanenin yıkılması vatandaşı kaygılandırıyor.

Mikrofon uzattığımız kadınların hepsi Şişli Etfal’in yerinde yapılmasını istiyor. Evlerinden yürüyerek geldiklerini ya da bir araçla gidip geldiklerini, hastane taşındığı takdirde acil bir durumda Sarıyer’e nasıl gidecekleri konusunda endişeliler.

Hastanenin önünde elbise tezgâhı açan Gülseren, Kuştepe’de oturuyor, şeker hastası olduğu için çok sık gelip gittiğini söylüyor hastaneye. Taşınması durumunda "Ortada kalacağız, biz ekmeğimizi buradan kazanıyoruz, ne yapacağız hiç bilmiyorum" diyerek kaygılarını dile getiriyor.

Şişli Etfal Hastanesi sadece Şişli için değil çevre ilçeler içinde çok önemli önemli bir hastane taşınması durumunda bölgede çok kapsamlı bir hastane kalmıyor. Mikrofon uzattığımız kadınlar ya yaşlı annesini getiriyor hastaneye ya da çocuğunu ve yakınlarında gidebilecekleri bir hastanenin olmaması endişe veriyor.

İlgili haberler
Şişli Etfal taşınıyor| Bölge kadınlarının sağlığa...

Taşınma aşamasındaki Şişli Etfal’in bulunduğu bölgede kadın ve çocukların sağlığa erişimi büyük soru...

Sağlık sistemi pul pul dökülüyor

‘Sağlıkta çağ atladık, diyenler, sağlık emekçilerine bir maske vermekte zorlanırken emekçiler psikol...

Pandemide aksayan sağlık hizmetleri ve kadın sağlı...

Halk sağlığının korunmasında ve ilerletilmesinde önemli yer tutan ASM ve TSM’lerde var olan sorunlar...