Kadınlar Rabia Naz için adalet istiyor!
Türkiye’nin birçok kentinde kadınlar Rabia Naz için adalet isteyerek ‘Adalet biziz susmayacağız’ dedi. Öte yandan Rabia Naz’ın ölümünden 1 yıl sonra müfettiş incelemesi başlatıldı.

İskenderun Kadın Platformu, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan ölümüne ilişkin etkin soruşturma yapılması gerektiğini belirterek adalet istedi.

İskenderun Kadın Platformu, Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılmasını istedi. Ulu Cami önünde yapılan açıklamada konuşan İskenderun Kadın Platformu Sözcüsü Muhsine Taşan, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu ile Rabia Vatan'ın ölüm nedeninin yüksek düşme değil de "bedensel travma" olduğunun ispatlandığını belirtti.

Eski AKP belediye başkanının yeğenin Rabia'ya arabayla çarptığını ve şüpheli konumunda olduğuna değinen Taşan, olayın üstünün örtülmeye çalışılarak üstünün örtülmeye çalışıldığını kaydetti. Rabia için adalet istediklerini vurgulayan Taşan, etkinlik soruşturma yapılmasını isteyerek, "Adalet biziz susmayacağız" dedi.


Rabia Naz’ın memeleketi Giresun Eynesil’de, Bolu, Düzce, Sakarya, Kütahya, Çorum, Malatya gibi ülkenin birçok kentinde Kadın Meclisleri çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Rabia Naz için adalet çağrısında bulundu.

Öte yandan Hakimler ve Savcılar Kurulu Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin 1 yıl sonra “müfettiş incelemesi” başlattı.

İlgili haberler
Sosyal adalet kadınlar ve kız çocukları için yok!

Türkiye kadınlar ve kız çocukları için sosyal adaletin olmadığı bir ülke. Eğitimden siyasete, intern...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Adalet için Tarsus Adliyesine...

12 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan ve tutuksuz yargılanan imam M.D’nin ceza alması ve adale...

GÜNÜN VİDEOSU: Şule Çet için Adalet!

Bir plazadan düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet için adalet iste...

Mahkeme, Rabia Naz'ın babasının akıl sağlığını sor...

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, 3 hafta süreyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine akıl s...