Mahkeme, Rabia Naz'ın babasının akıl sağlığını sorguluyor
Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, 3 hafta süreyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine akıl sağlığının tespiti için gözlem altında olacak.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018’de evinin önünde şüpheli şekilde yaralanan, tüm müdahalelere rağmen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümünün ardında bazı siyasi isimlerin bulunduğu ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı konuşulurken, mahkemeden skandal bir karar geldi. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gözlem için yatırılma kararına yapılan itiraz reddedildi. Şaban Vatan’ın 3 hafta süreyle gözlem altında tutulma kararı kesinleşti.
Görele Sulh Ceza Hakimliğince verilen karar gerekçesinde, “Dosya kapsamı itibarıyla usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığından, yerinde görülmeyen itirazın reddine” karar verildiği belirtildi.

AĞABEY MUHAMMET VATAN ŞİKAYET ETMİŞTİ

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerinde savcılığın talimatıyla mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edilmişti.
Giresun Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olduğu kaydedilmişti.
Şaban Vatan ağabeyini para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü “örtbas etmeye çalışmakla” suçluyor.

İlgili haberler
Mısra Öz: İhmaller ortada, sorumlular yargılansın

Çorlu tren kazasında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz yaşadıklarını, adalet beklentisini ve ailel...

Şule Çet ve ‘Avukatın Bağımsızlığı İlkesi’

Şule Çet davasında avukatlar: Bir avukat savunmasını yaparken, hukukun yanında olmak, kendine, baros...

Rabia’nın ölümünü aydınlatmayanlar babasına baskı...

Kızı Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılması için mücadele eden baba Şaban Vatan, savcılığın talimatıyl...